Verkkouutiset

Tuppurainen Sipilän suhtautumisesta tasa-arvoon: Erikoinen näkökulma

Sdp:n kansanedustajan Tytti Tuppuraisen mielestä uusi hallitusohjelma rapauttaa tasa-arvoa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sdp:n kansanedustaja, demarinaisten puheenjohtaja Tytti Tuppurainen ihmettelee pääministeri Juha Sipilän hänen mielestään yliolkaista suhtautumista professoreiden ja tutkimuspäälliköiden vetoomukseen säästöjen tasa-arvovaikutuksista.

– On tehokasta, kun kaikki yhteiskunnan jäsenet pääsevät toimimaan tuottavina ja aktiivisina kansalaisina yhteiskunnassa. Suomi ja muut Pohjoismaat ovatkin alituisesti tasa-arvomittausten sekä hyvinvointi- onnellisuus- ja kilpailukykymittausten kärkipäässä, Tuppurainen toteaa tiedotteessaan.

Hän muistuttaa, että suomalaisen yhteiskunnan vahvuus on tasa-arvo ja hänen mielestään uusi hallitusohjelma näyttää tätä tasa-arvoa rapauttavan.

– Hallitusohjelmassa säästöt kohdistuvat erityisesti naisiin. Pääministeri Sipilä onkin saanut kahdeksankymmenenviiden professorin ja tutkimuspäällikön vetoomuksen, jossa ilmaistiin huoli tasa-arvon kärsimisestä. Pääministerin vastaus oli, että tehdään nyt ensin säästöt, sitten arvioidaan vaikutukset. Erikoinen näkökulma, Tuppurainen ihmettelee.

– Pääministeri Sipilä, peruutatteko te pihastakin ensin ja katsotte vasta sitten taustapeiliin? Tuskin.

Tytti Tuppurainen huomauttaa, että eihän yritystäkään johdeta siten, että tehdään investoinnit ensin ja sitten katsotaan kuinka ne vaikuttavat.

– Toivottavasti pääministeri tarkoitti, että tehdään budjettiesitykset ensin, ja arvioidaan sitten sen vaikutukset. Tämä olisi piirun verran parempi ”ensin hutkitaan, sitten vasta tutkitaan” -linjaa, Tuppurainen toteaa.

Paras tapa tehdä tasa-arvoarviot olisi hänen mielestään kuitenkin heti hallitusohjelman linjausten pohjalta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)