Verkkouutiset

Tuomiojalta ymmärrystä presidentin näkemyksille – pakolaissopimus ei kuitenkaan sivuutettavissa

Kansanedustaja Erkki Tuomiojan (sd.) mielestä ongelmia voidaan pohtia EU-tasolla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Entinen ulkoministerin Erkki Tuomiojan (sd.) mielestä maahanmuuttoon liittyviä käytännön ongelmia ja sopimuksia on voitava tarkastella uudelleen EU-tasolla. Hän yhtyy näin presidentti Sauli Niinistön valtiopäivien avajaispuheessaan esittämiin näkemyksiin EU:n mahdollisuuksista toimia asiassa.

Jotkut vasemmistopoliitikot ovat kummastelleet presidentin puhetta, jossa tämä katsoi muun muassa, että kansainväliset säännökset ja niiden tulkinta on kehittynyt ”aivan toisenlaisissa olosuhteissa”. Presidentti kuitenkin kiisti myöhemmin tarkoittaneensa, että kansainvälisiä sopimuksia ei pitäisi noudattaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Tuomioja näkee asian näin:

– Suomen intressi pienenä maana on, että kansainvälisiä sopimuksia kunnioitetaan. Totta kai voi olla tarvetta niiden muuttamiseen, tarkistamiseen ja uusiinkin sopimuksiin ja se on ihan ilmeistä nimenomaan EU-tasolla. Mutta se, mikä on minusta hyvin selvää, että pakolaissopimusta, pakolaisten suojelun tarpeen sivuuttamista, sitä ei voida ottaa esiin. Se on ehdoton raja, Tuomioja painottaa.

Tuomioja yhtyy presidentin viittamaan ongelmaan, jossa turvapaikanhakijoiden joukossa on hyvin erilaista väkeä. Taustojen selvittäminen vie aikaa.

– Sehän on Suomen ja avustajamaiden yhteistyön ongelma. Siitä ei voida syyttää niitä, jotka ovat todellisen suojelun tarpeessa, Tuomioja kuitenkin huomauttaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)