Kokoomuksen Koski: Suomen otettava mallia Ruotsin maatalousvirastosta

Kansanedustaja, maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsenen Susanna Kosken (kok.) mielestä on Suomen otettava välittömästi mallia Ruotsin maatalousvirastosta.

  • LKS 20150505 - Kokoomuksen kansanedustaja Susanna Koski eduskunnan täysistunnossa Helsingissä 5. toukokuuta 2015. LEHTIKUVA Martti Kainulainen

    Kansanedustaja Susanna Koski (kok.).

    ()

Ruotsin maatalousvirasto on asettanut tälle vuodelle tavoitteen, että maataloustukien maksatuksia aikaistettaisiin viime vuodesta. Viraston tavoitteena on, että tukien ensimmäiset osat saataisiin maksuun viimeistään lokakuussa.

– Ruotsin maatalousviraston toiminta on esimerkillistä. Vaikuttaa siltä, että viljelijän hätä on oikeasti kuultu ja nyt siihen reagoidaan välittömästi. Ruotsin maatalousvirasto on selvästi ymmärtänyt, mikä sen tärkein tehtävä on: kotimaisen maatalouden ja maatalousyrittäjien tukeminen, Susanna Koski toteaa.

Suomalaisten ja ruotsalaisten maataloustuottajien asema on hyvin tukala, eikä vähiten tukimaksatuksiin liittyvien ongelmien vuoksi. Koski on toiveikas ruotsalaisten tuottajien puolesta, mutta huoli suomalaisten tuottajien puolesta on yhä ajankohtainen.

Mikäli Ruotsin maatalousviraston tavoite toteutuu, maksettaisiin Ruotsissa useita tukia aiemmin kuin Suomessa. Koski perääkin Suomen Maaseutuvirastolta (Mavi) ryhtiliikettä asiassa.

– Koko maatalousväki odottanee Mavin nopeaa vastausta naapurimaan viranomaisen linjaukseen. Mavin on viipymättä ilmoitettava kantansa siitä, aikooko se toimia samoin, Koski sanoo.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.