Verkkouutiset

”Meiltä ei voi enää ottaa mitään”

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPerin jäsenistö ei hyväksy hallituksen suunnittelemia säästöjä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

SuPer kysyi jäsenistöltään mielipiteitä hallituksen esittämistä säästötoimista. Kyselyyn vastasi lähes 16 000 järjestön 90 000 jäsenestä.

Viesti on, etteivät superilaiset hyväksy suunnitelmissa olevia säästötoimia eivätkä sitä, että pakottavalla lainsäädännöllä aiotaan rajoittaa oikeutta neuvotella paremmista työsuhteen ehdoista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Kyselyyn tuli 900 sivua avoimia vastauksia, jotka kertoivat työn jo ennestään suuresta kuormittavuudesta ja pienestä palkasta.

”Työ on jo niin raskasta, ettei voi luopua mistään. Hoitohenkilökuntaa on vähän ja kiire mahdoton.”

”En mistään. Huono palkka raskaasta työstä ja vielä pitäisi luopua. Oma jaksaminen on nyt jo äärirajoilla.”

”Muutenkin pieni palkka millä just ja just tulee toimeen ja erittäin raskasta joten en mistään! ”

”En mistään saavutetuista eduista. Työ on rankkaa ja päivät jo nyt pitkiä. Oma terveys on kalliimpi, mutta ilmaiseksikaan ei työtä viitsi tehdä olkoon kuinka kutsumusta tahansa. Meitä hoitohenkilökuntaa ei ole nytkään liikaa vaan äärirajoilla mennään, kaikkia mitataan rahalla ja pitäisi säästää tyhjästä. Ei ole mistä ottaa.”

”Mielestäni on suorastaan törkeää, että pienituloiset tekevät raskasta työtä pienen palkkansa eteen ja siitäkin vähästä ollaan leikkaamassa ja tekemässä vähennyksiä! Pikemminkin pitäisi miettiä kuinka korvaamattomia ovat esim. poliisit, hoitajat yms. Ja kuinka arvokasta on työ mitä he kaikki tekevät.”

”Hoitoalaa on alasajettu vuodesta 1991. Oikeastaan en ole valmis luopumaan mistään. Odotan vain että pääsen pois ”painajaisunesta” nimeltään työelämä.”

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)