Verkkouutiset

Suomen Yrittäjien mielestä palvelusetelien käyttöä on lisättävä

Suomen Yrittäjät vaatii, että tulevaisuudessa kunnat ja kuntayhtymät pitää velvoittaa käyttämään palveluseteliä sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kunnat ja kuntayhtymät käyttivät palveluseteleihin toissa vuonna noin 80 miljoonaa euroa. Vuodesta 2011 kasvua oli Suomen Yrittäjien mukaan peräti 88 prosenttia.

– 23 miljardin sote-kokonaisuuteen suhteutettuna palveluseteliä käytetään vielä käsittämättömän vähän, mutta kasvu kertoo hyvistä kokemuksista, Suomen Yrittäjien varatoimitusjohtaja Anssi Kujala kertoo tiedotteessaan.

Suomen Yrittäjien mukaan tuottamisvastuu ollaan nyt sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistuksessa sitomassa liian vahvasti kunnan tai kuntayhtymän omaan tuotantoon.

– Suomi uhkaa liukua julkisen palveluntuotannon monopolimaaksi. Siksi sote-alueiden vastuuseen pitää lisätä velvollisuus kehittää palvelumarkkinoita niin, että monopolia ei synny. Kuntalaisen pitää voida valita, missä hoidattaa hampaansa tai kuka käy hoitamassa kotona asuvaa vanhusta, Kujala toteaa.

Kujala puhui asiasta Suomi-Areenalla Porissa torstaina.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)