Verkkouutiset

Timo Soini: Suomi ei suostu pakollisiin taakanjakoihin turvapaikka-asioissa

Hallituksen ensimmäinen vuosi on ollut vaikea erityisesti perussuomalaisille, sanoo puoluejohtaja, ulkoministeri Timo Soini.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Me pidämme kiinni sovitusta. Hallitusohjelma toteutetaan niin kuin se on yhteisesti sovittu. Hallitusohjelman mukaan Suomi ei suostu pakollisiin taakanjakoihin ja sakkomaksuihin turvapaikka-asioissa, Timo Soini korosti Espoonlahden markkinoilla lauantaina.

Hän totesi, että hankalat sopeuttamistoimet on tehty ja käänne on käden ulottuvilla.

– Me emme saa antaa periksi. Hallituksen on istuttava koko vaalikausi ja pistettävä hallitusohjelma toimeen karvoineen päivineen. Suomalainen työ ja yrittäminen etusijalla, Soini sanoi.

Niin ikään hän totesi, että perussuomalaiset pitävät kiinni hallitusohjelman kirjauksista koskien euron tukipaketteja.

– Suomen kokonaisvastuita ei kasvateta, Soini vakuutti.

Hänen mukaansa hallituksen uskottavuus vaatii sitä, että kirjatut asiat pannaan toimeen ja sovitusta pidetään kiinni.

– Tämä ei ole riippuvaista henkilöistä, eikä gallupeista. Hallitusohjelmaa voi muuttaa vain kaikkien puolueiden yhteisellä päätöksellä. Mikäli yksimielisyyttä ei ole, toteutetaan kirjaukset sellaisena kuin ne on kirjattu.

Hän tunnusti, että perussuomalaiset käyvät nyt kovan koulun.

– Tarvitsemme sydäntä ja sisua. Puolueemme on vaikeuksilla karaistu. Me emme käy henkilövaaleja vaan teemme arkityötä ja valmistaudumme kuntavaaleihin, joihin haemme suuren ehdokasmäärän. Espoossa ehdokkaita pitää olla täysi lista, 112 kappaletta. Olen itse ehdolla valtuustoon, johon minut valittiin ensimmäisen kerran jo vuonna 2000, ilmoitti Soini.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)