Verkkouutiset

Soini vihjaa liittoutumisen puolesta

"Sotilaallinen liittoutumattomuus ei tässä keskinäisriippuvuuksien maailmassa ole enää käytännössä täysin mahdollista."
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Timo Soini (ps.) sanoo, että eduskunnan on ennen seuraavia eduskuntavaaleja ”saatava selvitys eri vaihtoehdoista kansainvälisen verkottumisen ja yhteistyön lisäämisessä”.

– Kansainvälinen verkottuminen ja yhteistyö ovat välttämättömiä, sillä sotilaallinen liittoutumattomuus ei tässä keskinäisriippuvuuksien maailmassa ole enää käytännössä täysin mahdollista, Soini sanoi hetki sitten eduskunnassa.

Soini ei maininnut puheessaan Natoa.

Hänen mielestään puolustuspolitiikan vaihtoehdot on käytävä läpi.

– Euroopan tilanteen muutos vaatii arvioita Suomessa, taloudellisten vaikutusten lisäksi myös turvallisuuspolitiikan pikkutarkkaa uudelleentarkastelua.

EU:n nykyiset toimet eivät Soinin mielestä ole riittävät Ukrainan kriisin ratkaisemiseksi.

– Jos EU-maat haluaisivat asettaa tehoavia pakotteita, Ranska lopettaisi ase- ja sotatarvikemyynnin Venäjälle eikä Saksa enää ostaisi venäläistä kaasua. Tällaisilla järeillä pakotteilla olisi vaikutusta Venäjän toimiin, Soini sanoi eduskunnassa.

Hänen mielestään EU:n pakotteet eivät edistä kriisin ratkaisemista. Haitat sen sijaan ovat suuret, suorat ja epäsuorat vaikutukset haittaavat taloutta, kuten Valion vaikeuksista nähdään, hän sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)