Verkkouutiset

SDP lupaa 35 000 uutta työpaikkaa ja velka alas miljardilla

SDP lupaa vaihtoehtobudjetissaan lisää työpaikkoja ja enemmän rahaa palkansaajille ja eläkeläisille, mutta varakkaat ja hyvätuloiset saavat maksaa lisää veroja. Lisäksi epäoikeudenmukaisiksi arvioidut leikkaukset perutaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sosialidemokraattien eduskuntaryhmän mielestä hallituksen toimet ovat osaltaan heikentämässä ensi vuoden ja pidemmän ajan kasvunäkymiä.

– Erityisen huolestuttavaa on, että hallitus ei ole tehnyt mitään kasvua ja työllisyyttä tukevia päätöksiä tänä ja ensi vuonna. Päinvastoin. Hallitus leikkaa työllisyysmäärärahoja ja estää näin ihmisten työllistymistä. Tämä hallitus pakastaa Suomen kasvun ja kilpailukyvyn vuosiksi eteenpäin, arvioi SDP:n puheenjohtaja, kansanedustaja Antti Rinne.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Rinne piti puolueensa eduskuntaryhmän ryhmäpuheenvuoron keskiviikkona eduskunnan keskustelussa vaihtoehtobudjeteista.

SDP:n vaihtoehtobudjetti tuottaa Rinteen mukaan työpaikan vähintään 35 000 ihmiselle.

– Sosiaalisesti oikeudenmukainen budjetti rakentuu SDP:n vaihtoehdossa peruuttamalla hallituksen jäänkylmään maailmankuvaan ja ihmiskäsitykseen perustuvat epäoikeudenmukaiset ja epäeettiset leikkaukset, Rinne kertoi

Hän lisäsi, että sosialidemokraattien vaihtoehdossa varakkaat ja hyvätuloiset ihmiset osallistuvat julkisen talouden sopeuttamiseen verotuksen kautta.

Veropohjaa laajennetaan korjaamalla finanssimarkkinoiden erityiskohtelua verrattuna muuhun yritystoimintaan ja sijoitusinstrumenttien yhdenvertaista kohtelua lisäämällä

Lisäksi SDP toisi Rinteen mukaan eläketulovähennyksen korotuksen kautta eläkeläiset palkansaajien kanssa samalla viivalle.

– Keskituloinen eläkeläinen saisi meidän vaihtoehdossa noin 250 euron veroedun verrattuna hallituksen esitykseen.

Valtiontalouden pysyvät verotulot lisääntyisivät Rinteen mukaan nettona noin 750 miljoonaa euroa, muut pysyvät tulot 310 miljoonaa euroa ja kertaluontoiset tulot 350 miljoonaa euroa.

– SDP:n vaihtoehdossa valtion velanotto taittuu verrattuna hallituksen esitykseen vähintään 330 miljoonaa ja vahvistuvan työllisyyden kautta jopa 1 miljardin euron verran suhteessa hallituksen esitykseen, Rinne lupasi.

Rinteen mukaan SDP:n vaihtoehto tarkoittaa, että nykyistä useammat ihmiset ovat töissä, pieni- ja keskituloiset palkansaajat ja eläkeläiset saavat enemmän rahaa käteen, varakkaat ja hyvätuloiset ihmiset osallistuvat oikeasti sopeutukseen ja eläkeläiset, lapsiperheet ja työttömät sekä koulutus jäävät sopeutuksen ulkopuolelle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)