Verkkouutiset

SDP:n Tuppurainen: Sipilän hallituksen politiikka perustuukin säännöstelyyn

SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppuraisen mielestä pääministeri Juha Sipilän (kesk.) johtaman hallituksen politiikka perustuukin säännöstelyyn.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tytti Tuppurainen sanoo tiedotteessaan, että hallitus aloitti työnsä näyttävästi tarttumalla turhaan sääntelyyn. Eduskunta sai ensimmäisen pääministerin ilmoituksen normien purkamisesta. Ilmoitus sai yksimielisen vastaanoton: oppositio antoi tukensa sääntelyn ja byrokratian perkaamiselle.

– Ensimmäistäkään normia ei ole ehditty purkaa, ennen kuin (Juha) Sipilän hallitus on hämmästyttävästi, ja tavoitteidensa vastaisesti, lisäämässä sääntelyä. Palkkoja ryhdytään sääntelemään lailla, lasten oikeutta päivähoitoon ryhdytään sääntelemään tarveharkinnalla. Toimet jäykistävät työmarkkinoita, vaikka hallituksen tavoite on lisätä joustavuutta, Tuppurainen sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Niin ikään hän toteaa, että hallitus ryhtyy päättämään palkoista ja lomista pakkolailla, mikä on vastoin työmarkkinoiden sopimusvapautta.

– Lailla säädettäisiin loma-ajan ja sairasajan palkoista, sen sijaan että palkanmuodostuksen annettaisiin tapahtua työmarkkinoilla, työnantajan ja työntekijän ja heitä edustavien järjestöjen kesken. Aikooko hallitus todella tuoda palkkasäätelyn ja palkoista päättämisen eduskunnan suureen saliin? Se huutokauppa voi käydä arvaamattoman kalliiksi, Tuppurainen varoittaa.

Hänen mukaansa hallitus lisää myös kuntien byrokratiaa poistamalla lasten subjektiivisen oikeuden kokopäiväiseen päivähoitoon.

– Juha Sipilän hallituksen politiikka ei ainakaan näillä näytöillä edusta avoimuutta ja joustavuutta, vaan suunnitelmatalouteen kuuluvaa säännöstelyä, Tuppurainen sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)