Verkkouutiset

”Kannattaako Juha Sipilä turpeen käytön lopettamista ja ydinvoimasta luopumista?”

Kokoomuksen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Janne Sankelo ihmettelee keskustan puheenjohtaja Juha Sipilän tuoreita energiapoliittisia linjauksia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Juha Sipilä antoi täyden tukensa Energiaremontti 2015 -kampanjalle ja kehotti muitakin puoluejohtajia tukemaan sitä. Tavoitteena kampanjalla on Suomen siirtyminen sataprosenttisesti uusiutuvaan energiaan vuoteen 2050 mennessä.

Janne Sankelon mielestä ”tavoite on jalo, mutta irti arjesta”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Kampanja ajaa nimittäin sekä turpeen käytön lopettamista sekä tavoitteensa mukaisesti myös ydinvoimasta luopumista. Onko tämä Sipilän linja, Sankelo kysyy.

Hän muistuttaa, että Suomeen tuodaan merkittävästi sähköä ulkomailta.

– Ydinvoiman alasajo tarkoittaa käytännössä tämän osuuden lisäämistä lähitulevaisuudessa. Lähivuosina meidän pitää myös päättää vanhentuvien voimaloiden uusimisesta. Jos niin toimitaan, uusien voimaloiden käyttöikä on vähintään 50 vuotta. Omavaraisuutta tulisi lisätä, eikä heikentää, Sankelo toteaa.

Hänen mukaansa kotimaisella ydinvoimalla katetaan tällä hetkellä noin neljännes sähköntuotannosta. Kolmannes puolestaan tuotetaan lämmöntuotannon yhteydessä, missä myös turpeella on tärkeä rooli.

Kivihiilen käytön vähentämisessä keskiössä ovat Sankelon mukaan kotimaiset polttoaineet, mutta myös ydinvoimalla on jatkossakin paikkansa.

Sankelon mielestä bioenergian käyttöä tulee ehdottomasti lisätä, mutta Suomi tarvitsee monipuolista energiapalettia ja realistista energiapolitiikkaa.

Lue myös: Keskustan Sipilä haluaa sataprosenttisesti uusiutuvalla energialla toimivan Suomen

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)