Verkkouutiset

Perussuomalainen tyrmää eurolinjan kritiikin – ”Tämän luulisi sopivan myös keskustalle”

Perussuomalaisten kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala tyrmää keskustasta esitetyn kritiikin puolueen eurolinjasta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala (ps.) tyrmää keskustasta esitetyn kritiikin perussuomalaisten eurolinjasta. Saarakkalan mukaan Suomen kokonaisvastuut pelkkien takausten osalta ovat valtiovarainministeriön virkamiestenkin mukaan niin korkeat, ettei niitä tulisi enää kasvattaa. Tämä koskee hänen mukaansa myös eurokriisiä ja sen hoitoa.

– Itse ihmettelen, miksi Suomessa yhä väläytellään sellaista vaihtoehtoa, että viime kädessä Suomikin voisi olla hyväksymässä Euroopan vakausmekanismin EVM:n puitteissa Suomen EVM-vastuisiin liittyvien riskien kasvattamisen suostumalla EVM:n takauksella hankittaviin uusiin tukilainoihin kriisimaille, Saarakkala sanoo tiedotteessaan.

Saarakkalan mukaan tämä lisäisi mahdollisuutta siihen, että Suomen tosiasialliset vastuut voisivat nousta nykyisestä 1,44 miljardista eurosta aina 12,6 miljardiin euroon, mikä on EVM:n pääomarakenteen maksimi Suomen osalta.

– Sen verran Suomi voi joutua yhteensä maksamaan EVM:n takaustappioita, mikäli EVM:lle koituu luottotappioita sen markkinoilta kriisimaille hankkimien lainojen takaisinmaksun jäädessä toteutumatta.

Tämän takia Saarakkalan mielestä on tärkeää, että Suomi yksiselitteisesti vastustaa EVM:n kautta annettavien uusien tukilainojen myöntämistä. Tämä on hänen mukaansa myös ainoa mahdollisuus, jos tosissaan aiotaan yrittää muuttaa Euroopan politiikkaa suuntaan, jossa jokainen euromaa huolehtii talousvastuistaan itse.

– Tämän luulisi sopivan myös keskustalle, joka menneellä vaalikaudella perussuomalaisten ohella vastusti EVM:n perustamista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)