Verkkouutiset

RKP:n Anna-Maja Henriksson vaatii soteen aikalisää

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson kehottaa hallitusta ottamaan aikalisän sote-uudistuksessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Anna-Maja Henrikssonin mukaan sote- ja maakuntauudistusta ei pitäisi tuoda eduskuntaan, ennen kuin potilaan valinnanvapautta koskevat epäselvyydet on kunnolla selvitetty.

– Sotessa on nyt aikalisän ja tuumaustauon paikka. Toivon todella, että hallitus suhtautuu vakavasti lukuisten asiantuntijoiden esittämiin huoliin valinnanvapausmalliin liittyvistä riskeistä. Nyt on parempi pysähtyä miettimään sen sijaan, että kiireessä tehdään päätöksiä, joiden seurausten korjaaminen myöhemmin voi olla mahdotonta, Henriksson sanoo tiedotteessaan.

Hänen mukaansa sote-uudistuksen kaikki osat pitäisi käsitellä samanaikaisesti eduskunnassa.

– RKP:n on toistuvasti esittänyt, että sote-uudistuksen kaikki osat käsiteltäisiin yhtenä kokonaisuutena eduskunnassa. Valinnanvapautta ei voi käsitellä irrallaan maakuntauudistuksesta. Eihän taloakan pidä rakentaa, ennen kuin piirustukset ovat valmiina.

– Historiallisen suuren uudistuksen vaikutukset yksittäisen potilaan, henkilökunnan, kuntien ja valtiontalouden kannalta on myös arvioitava huolellisesti ennen päätöksentekoa, Henriksson sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)