Verkkouutiset

Ministeri Risikko: Kun koville ottaa niin koiraskin poikii

Sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko on tyytyväinen saavutettuun yhteisymmärrykseen sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämisestä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Nyt vihdoinkin päästään poistamaan katkoksia suomalaisten terveys- ja sosiaalipalveluissa”, sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko (kok.) toteaa tiedotteessaan sote-sovusta.

Hallitus ja oppositio sopivat, että Suomessa toteutetaan perusteellinen sosiaali- ja terveyspalvelu-uudistus, jonka tavoitteena on turvata suomalaisten keskeiset hyvinvointipalvelut tuleviksi vuosikymmeniksi. Kaikki sote-palvelut on tarkoitus järjestää viiden vahvan alueellisen järjestäjän toimesta.

”Sosiaali- ja terveyspalveluiden täydellinen yhdistäminen on ollut tavoitteeni siitä lähtien kun tämän alan työt aikoinani aloitin”, Paula Risikko toteaa.

Uudistus varmistaa sosiaali- ja terveyspalvelujen integraation eli yhdistämisen saumattomiksi kokonaisuuksiksi.

”Esimerkiksi vanhukset tarvitsevat sekä sosiaali- että terveyspalveluja. Palvelujen ollessa eri hallinnossa vanhusta usein pompotellaan paikasta toiseen. Vanhuksen päästessä sairaalasta kotiin, voidaan hänelle jatkossa varmistaa tueksi kotipalveluja, kun palvelut järjestää sama taho”, ministeri arvioi.

Perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon yhdistämisestä hyötyvät puolestaan kaikki sairaat ihmiset. Minulle tulee paljon palautetta siitä, kuinka palveluketju katkeaa näiden eri järjestelmien välillä.

”Se aiheuttaa viiveitä potilaan hoidon saannissa ja voi siten olla hyvinkin kohtalokasta”, Risikko sanoo.

Myös valinnanvapauden laajentamisen uudistus mahdollistaa.

”Uudistus antaa mahdollisuuden laajentaa valinnanvapauden nyt myös esimerkiksi sosiaalipalveluissa, vammaispalveluissa ja kuntoutuksessa”, Risikko toteaa.

Terveyspalveluissa valinnanvapaus tuli rajatusti jo vuonna 2011, laajeten koko maata kattavaksi tämän vuoden alusta.

”Tärkeää on myös se, että palvelut saadaan yhdenvertaisemmaksi riippumatta siitä missä kunnassa asuu. Tulevaisuudessa ei tarvitse palvelujen saannin vuoksi vaihtaa asuinpaikkaa”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)