Verkkouutiset

Paavo Väyrysen mielestä EU:ssa tulisi luopua työvoiman vapaasta liikkuvuudesta

Britannialle tulee Paavo Väyrysen mielestä antaa pääsy EU:n sisämarkkinoille, vaikka ero unionista toteutuisikin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Työvoiman liikkuvuus on keskustan europarlamentaarikko Paavo Väyrysen mukaan avainkysymys, eroaapa Britannia Euroopan unionista tai ei. Hänen mukaansa molemmille osapuolille on välttämätöntä, että Britannia säilyy joka tapauksessa osana EU:n sisämarkkinoita.

– Jos tämä halutaan toteuttaa pitämällä Britannia edelleen unionin jäsenenä, sen on voitava puuttua työvoiman liikkuvuuteen, Väyrynen arvioi.

Jos ero taas toteutuu, briteille tulee Väyrysen mielestä antaa silti pääsy sisämarkkinoille. Tämä ei hänen mukaansa ole mahdollista, jos sen ehdoksi asetetaan työvoiman täydellinen liikkuvuus.

– Työvoiman vapaa liikkuvuus aiheuttaa vaikeuksia muillekin jäsenmaille kuin Britannialle. Suomessa ulkomaista työvoimaa on runsaasti ja ongelmat tämän mukaiset.

Ensisijainen ratkaisu olisi Väyrysen mielestä se, että EU:ssa yleisesti luovuttaisiin työvoiman täysin vapaasta liikkuvuudesta. Toinen mahdollisuus olisi hänen mielestään, että kaikille jäsenmaille annettaisiin vapaus kansalliseen poikkeamiseen yhteisistä säännöistä.

– Jos työvoiman liikkuvuuden suhteen haettaisiin uusia ratkaisuja, samaan voitaisiin pyrkiä myös muilla aloilla. Suomelle olisi erityisen tärkeää, että maatalous- ja aluepolitiikassa siirryttäisiin kansallistamisen suuntaan, kuten mm. Sirkka-Liisa Anttila ja Mauri Pekkarinen ovat esittäneet.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)