Verkkouutiset

Ratkaisu perhepaketin hylkäämisestä herättää tyytyväisyyttä

Puolueet suhtautuvat myönteisesti perhepaketista luopumiseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hallituspuolueiden päätös perhepaketin hylkäämisestä on herättänyt tyytyväisyyttä useissa puolueissa.

Perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin mukaan perhepaketin kaatuminen on hyvä asia, sillä se olisi vienyt perhepolitiikkaa väärään suuntaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– On käsittämätöntä, että hallitus härkäpäisesti ajoi tasa-arvon varjolla kotihoidontuen pakkojakamista isän ja äidin välillä. Tämä oli hyvä päivä lapsiperheille, Soini kommentoi.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östmanin (kd.) mukaan kotihoidontuen kiintiöittäminen olisi ollut elämälle vieras ja yhteiskunnalle kallis ratkaisu.

– Olen tyytyväinen, että hallituksen puheenjohtajat päättivät vetää pois esityksen kotihoidon tuen kiintiöittämisestä. On harmillista, että kiista piti viedä näin pitkälle, mutta lopputulos on kuitenkin hyvä. Viisas ratkaisu, kommentoi Östman.

Myös Kristillisdemokraattien kansanedustaja Jouko Jääskeläinen on samaa mieltä:

– Nyt siis jatkossakin jokainen perhe itse päättää, miten kotihoidon tukiaika käytetään sekä maksetaanko tuki isälle vai äidille, Jääskeläinen iloitsee.

Kansanedustaja Tuula Peltosen (sd.) hallituksessa on pystyttävä reagoimaan myös muuttuvaan tilanteeseen ja tehtävä päätöksiä tässä ajassa.

– Perhepaketin kestävyysvajevaikutusten ja taloudellisten vaikutusten tarkentuessa valmistelun aikana arvioitiin, että esityksillä ei ole toivottua vaikutusta julkisen talouden kestävyysvajeeseen. Tämä on riittävä ja hyvä syy luopua tästä osasta rakennepakettia, kiteyttää Peltonen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)