Verkkouutiset

Petri Sarvamaa: Riemun päivä Suomen metsätaloudelle

EU-komissio toi huojentavia uutisia Suomelle ja suomalaisille metsätoimijoille, sanoo europarlamentaarikko Petri Sarvamaa (kok.).
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ehdotus uudeksi uusiutuvan energian direktiiviksi sai keskiviikkona sinettinsä, kun komissio julkaisi uusimman energiapakettinsa.

– Suomalaiset poliitikot, virkamiehet ja etujärjestöt ovat tehneet kovaa jalkatyötä Brysselissä. Tänään julkaistu paketti osoitti työn tuottaneen hedelmää, sillä Suomi kuuluu laadukasta metsänhoitoa suorittavien maiden luokkaan, eikä sen puusta tehdylle biomassalle siten aseteta aiemmin suunniteltuja tiukkoja rajoitteita, Petri Sarvamaa toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Direktiivin uudistus sai osakseen runsaasti kritiikkiä jo sen valmisteluvaiheessa. Tässä kohtaa suomalaiset edunvalvojat kuitenkin aktivoituivat toden teolla.

Europarlamentin käytävillä omaa vaikuttamistyötään tehnyt Sarvamaa osoittaa kiitollisuuttaan aktiiviselle edunvalvonnalle.

– On ollut mahtavaa huomata miten me suomalaisetkin jalkaudumme kovan paikan tullen taistelemaan eduistamme Euroopassa. Tiukkojen rajoitusten ulkopuolelle jääminen on osoitus tehokkaasta ja tuloksellisesta edunvalvonnasta. Tämä on juhlapäivä suomalaiselle metsäosaamiselle, hän sanoo.

Sarvamaan mukaan komission ehdotus olisi pahimmillaan voinut olla kohtalokas isku suomalaisen biotalouden kehitykselle ja metsien hyötykäytölle.

– Nyt annetun ehdotuksen mukaan Suomi pystyisi jatkamaan valitsemallaan uusiutuvan energian tiellä, eivätkä satojen miljoonien eurojen investoinnit metsänhoitoon ja biotalouden sovellutuksiin vaarantuisi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)