Verkkouutiset

PS-nuoret vaatii ”sokeaa maailmanparantamista” jäihin

Perussuomalaiset Nuoret vaatii, että Suomen kehitysapu muutetaan valtiojohtoisesta mallista kannustavampaan vapaaehtoismalliin ja "sokea maailmanparantaminen" pannaan jäihin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Suomi tekee kehitysyhteistyötä yli kymmenessä maassa, mikä ei ole millään tavalla järkevää. Pienen Suomen tulee tehdä kehitysavustaan tehokasta valitsemalla tulevaisuudessa korkeintaan kaksi maata, joiden maaohjelmat se hoitaa alusta loppuun ja vasta sen jälkeen kurkottaa seuraaviin kohteisiin. Erityinen painoarvo tulee olla demokratian ja koulutuksen edistämisessä, Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen sanoo tiedotteessaan.

Hänen mielestään Suomen pitää ottaa mallia maista, jotka tekevät kehitysyhteistyötä tarjoamalla kansalaisilleen samalla työtä kehitysapukohteissa. Näin ollen asiantuntevat ammattilaiset kykenevät tekemään suuret projektit alusta loppuun, valvomaan toteutusta sekä kouluttamaan jatkajat.

– Esimerkiksi Afrikassa riemuitaan Kiinan rakentaessa maanosaan rautatieverkostoja, joihin se saa myös itse käyttöoikeuden sopimuskaudeksi. Kaikki hyötyvät. Projektit, joissa tehdään järjestelmä alusta loppuun, ovat ihanteellisia uusien innovaatioiden ja teknologioiden kehittämiseen, joita voidaan viedä sen jälkeen muuallekin maailmaan, Tynkkynen sanoo.

PS-nuoret vaatii myös, että tukien kierrättäminen EU:n kautta lopetetaan, ja keskitytään kahdenväliseen kehitysyhteistyöhön, josta Suomi päättää itsenäisesti.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
Ilmavoimat

Ilmavoimat Nato-tehtäviin Romaniaan

Ilmavoimat lähettää Hornet-hävittäjäosaston Romaniaan kesällä osana Suomen osallistumista Naton yhteisen puolustuksen tehtäviin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)