Verkkouutiset

Ammattiliitto syyttää Raha-automaattiyhdistystä sopimushoppailusta

Ammattiliitto Pro syyttää Raha-automaattiyhdistystä laittomasta sopimushoppailusta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– RAY on röyhkeästi ilman perusteluja yksipuolisella ilmoituksellaan siirtänyt lähes 30 toimihenkilöä työntekijöiden työehtosopimukseen. Tällainen toimenpide on laitonta sopimusshoppailua, sanoo Ammattiliitto Pron sopimusalavastaava Iiris Ben Aissa tiedotteessaan.

Toimihenkilöiden työtehtävät säilyivät ennallaan. RAY:n työntekijöiden työehtosopimus ja palkkausjärjestelmä eivät edes tunnista toimihenkilötehtäviä, Ben Aissa jatkaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

RAY:n toimihenkilöt kuuluvat Ammattiliitto Prohon, joka neuvottelee heille työehtosopimuksen. Nykyinen sopimus on voimassa tammikuun loppuun 2017 saakka.

RAY:n pääluottamusmies Kristiina Lindroosin mukaan työehtosopimuksen vaihtamisella RAY voi pakottaa toimihenkilöt jaksotyöhön.

– Jaksotyö vie toimihenkilöiltä ylityökorvauksia, pakottaa epämääräisiin työaikoihin ja heikentää työttömyysturvaa. Työntekijöiden työehtosopimuksessa ei ole taattu viikoittaista minimityöaikaa, sanoo Lindroos.

Raha-automaattiyhdistys muutti 1. lokakuuta pelkällä ilmoituksella resurssikeskuksen sekä kuluttaja- ja yritysasiakaspalvelun toimihenkilöt työntekijöiden työehtosopimukseen.

Pro vaatii, että RAY peruu toimenpiteensä ja noudattaa edelleen kaikkiin toimihenkilöihinsä toimihenkilöiden työehtosopimusta.

– Olemme jo riitauttaneet asian ja tarvittaessa viemme erimielisyyden työtuomioistuimeen, sanoo Ben Aissa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)