Verkkouutiset

Pamille eläkeneuvottelujen ykköskysymys on etuuden taso

Palvelualojen ammattiliitto Pamin hallitus kertoo suhtautuvansa hyvin skeptisesti työnantajien uskoon työurien pidentymisestä pelkän eläkejärjestelmän remontilla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eläkeneuvotteluiden ykköskysymys on Pamin hallituksen mukaan huoli tulevan eläke-etuuden tasosta yksityisillä palvelualoilla työskentelevien osalta.

Työolosuhteiden parantaminen, työntekijöiden työkyvyn yksilöllisempi huomioiminen, ikäohjelmien toteuttaminen ja parempi johtaminen ovat Pamin hallituksen mielestä keinoja työurien pidentämiseen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Suurin kipupiste on Pamin hallituksen mukaan korkea työttömyysaste.

– On aivan sama onko vanhuuseläkeikää lainkaan, jos ihmisellä ei ole töitä, josta eläkemaksuja tai -kertymää karttuisi, toteaa Keslogin pääluottamusmies Petri Järvinen Pamin tiedotteessa.

Pamin hallituksen mielestä neuvotteluja eläkejärjestelmän remontista ei myöskään pidä kiirehtiä.

Eläkeratkaisussa pitää Pamin mukaan huomioida ammattiryhmien erot ja turvata henkisesti tai fyysisesti raskasta työtä tehneiden palkansaajien mahdollisuudet siirtyä kohtuullisessa kunnossa eläkkeelle.

– Menee tämä nyt sitten syteen tai saveen tällä viikolla, niin eläkejärjestelmästä pitää työmarkkinajärjestöjen päättää, painottaa RTK:n pääluottamusmies Olli Halminen Forssasta Pamin tiedotteessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)