Verkkouutiset

Yli puolet suomalaisista pitää tukilakkoja kohtuuttomina postikiistassa

Suomalaisista 58 prosenttia pitää tuoreen kyselyn mukaan pitää Postin työehtosopimusneuvotteluihin liittyviä tukilakkoja kohtuuttomina.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Taloustutkimuksen tekemässä kyselyssä 36 prosenttia vastaajista oli täysin sitä mieltä, että muiden liittojen tukilakot Postin työriidassa ovat kohtuuttomia, ja jokseenkin samaa mieltä oli 22 prosenttia.

Vain 12 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että tukilakot eivät ole kohtuuttomia.

Vastaajista 78 prosenttia oli täysin tai jokseenkin samaa mieltä siitä, että sovinto työriidassa pitäisi hakea neuvotellen eikä painostaa uusilla tukilakoilla. Vastaajista vain 2 prosenttia olisi valmis hyväksymään uudet tukilakot.

Tutkimuksen toteutti Taloustutkimus Palvelualojen työnantajat Paltan toimeksiannosta 25.–27. marraskuuta. Vastaajia oli yhteensä 1009.

Paltan varatoimitusjohtaja Tuomas Aarto arvioi, että Posti- ja logistiikka-alan Unionin PAU:n lakkoa tukevien liittojen työtaistelut hankaloittavat suomalaisten arkea.

– Kohtuuttomat tukilakot eivät saa ihmisiltä ymmärrystä, koska ne haittaavat suuresti jo muutenkin huonossa kilpailutilanteessa painivan Suomen talouskehitystä. Nyt olisi todella aika keskittyä hakemaan yhteistä ratkaisua ilman uusia painostustoimia, Aarto ehdottaa Paltan tiedotteessa.

Kyselyssä kuitenkin PAU:n omat työnseisaukset ymmärrettiin paremmin. Vastaajista vain 45 prosenttia piti niitä kohtuuttomina ja 39 prosenttia ei pitänyt niitä kohtuuttomina.

Toisaalta 59 prosenttia vastaajista hyväksyy sen, että Postin on menestyäkseen muutettava työsuhteen ehtoja. Työehtojen muuttamista vastaan oli vain 6 prosenttia ja jossain määrin asiaa vastusti 12 prosenttia.

Aarto tulkitsee tuloksia niin, että suomalaisten enemmistö ymmärtää Postin työehtojen uudistamistarpeen. Digitaalinen murros näkyy hänen mukaansa kaikkien arjessa ja työssä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
Ilmavoimat

Ilmavoimat Nato-tehtäviin Romaniaan

Ilmavoimat lähettää Hornet-hävittäjäosaston Romaniaan kesällä osana Suomen osallistumista Naton yhteisen puolustuksen tehtäviin.

Ilmavoimat

Ilmavoimat Nato-tehtäviin Romaniaan

Ilmavoimat lähettää Hornet-hävittäjäosaston Romaniaan kesällä osana Suomen osallistumista Naton yhteisen puolustuksen tehtäviin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)