Verkkouutiset

Petteri Orpo: Paikallinen sopiminen ottaa harppauksen eteenpäin

Sisäministeri sanoo, että hallituksen linjaamat työelämän lainsäädäntöhankkeet etenevät omaa polkuaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sisäministeri Petteri Orpo (kok.) sanoo, että paikallinen sopiminen ottaa harppauksia eteenpäin. Ministeri korostaa, että paikallista sopimista valmisteleva työryhmä jatkaa työtään edelleen, vaikka työmarkkinajärjestöille annetaan mahdollisuus linjata paikallisesta sopimisesta omissa neuvotteluissaan.

– Paikallinen sopiminen ottaa isoja askeleita eteenpäin. (Pekka) Timosen työryhmä jatkaa työtään ja lakiin tehdään muutoksia paikallisen sopimisen osalta. Hallitus odottaa, mitä muutoksia paikallisen sopimisen osalta työehtosopimuksiin saadaan ja arvioi sen pohjalta musutoksen laajuuden lainsäädäntöön, Orpo sanoo Verkkouutisille.

Prosessi siis kulkee rinta rinnan: työmarkkinaosapuolet valmistelevat omalta osaltaan muutoksia, mutta hallitus ei pysäytä omaa valmistelua paikallisen sopimisenosalta.

– Haluamme varmistaa myös sen, että Suomen yrittäjät eivät ole tästä kokonaisuudesta ulkopuolella.

Hallitus kertoi keskiviikkona paikallisen sopimisen raameista ja reunaehdoista työmarkkinajärjestöille. Päätöstä on luonnehdittu kädenojennukseksi palkansaajajärjestöille, jota ilman yhteiskuntasopimus olisi jäänyt tulematta. Nyt sen toteutuminen on lähellä.

Orpo muistuttaa, että hallitus pidättää itsellään lopulta arvion siitä, onko paikallisessa sopimisessa menty tarpeeksi pitkälle ja onko nyt valmisteilla oleva yhteiskuntasopimus riittävä. Julkisuudessa on spekuloitu silläkin, että hallitus taipuisi antamaan jo linjaamansa määräaikaisten työntekijöiden, koeaikaa ja takaisinottovelvollisuutta olevat asiat työmarkkinajärjestöjen ratkaistavaksi. Orpo tyrmää tämän.

– Hallituksen lainsäädäntöhankkeet etenevät. Ei näitä voi sotke sinne (työmarkkinapöytään).

Orpo kuuluu yhteiskuntasopimusta koordinoivaan ministeritroikkaan, jonka muut jäsenet ovat elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk.) ja työ- ja oikeusministeri Jari Lindström.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)