Verkkouutiset

Kaupan aukioloaikojen sääntely loppuu – ”upea ja historiallinen ratkaisu”

Kansanedustaja Outi Mäkelän (kok.) mukaan vapautta pitäisi edelleen jatkossakin lisätä reippaasti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, kansanedustaja Outi Mäkelä pitää kaupan ja parturi-kampaamoiden aukiolosääntelyn lopettamista ”historiallisena ja upeana” ratkaisuna.

– Meillä on ollut ja on edelleen lainsäädännössä tällaisia kummallisia jäänteitä, joiden poistaminen ja ajantasaistaminen kuuluvat hallituksen tärkeimpiin tehtäviin, Mäkelä sanoo tiedotteessaan.

Suomessa on hänen mukaansa esimerkiksi naapurimaihin Viroon ja Ruotsiin verrattuna tämän muutoksen jälkeenkin todella jäykkä ja raskas järjestelmä.

– Päivittäistavarakauppa on yksi esimerkki toimialasta, jolla olisi sääntelyä edelleen purkamalla mahdollisuuksia merkittäviin tuottavuushyötyihin.

Laki päivittäistavarakaupan ja parturi-kampaamoiden aukioloajoista on tulevalla viikolla toisessa käsittelyssä, jossa eduskunta on hallituspuolueiden vahvalla tuella hyväksymässä lain kumoamisen.

– Olen itse yrittäjäperheestä lähtöisin ja tiedän, että monesti tekemisen ja kasvamisen halu törmää säädösten ja instituutioiden asettamiin näkymättömiin ja näkyviin esteisiin. Tässä maassa on valtavasti elinkeinotoiminnan potentiaalia, Mäkelä sanoo.

Hänen mukaansa helpoin tapa valtiovallalle auttaa tämän potentiaalin saamisessa töihin olisi yksinkertaisesti lakata estämästä ja haittaamasta ihmisten ja yritysten toimintaa sääntelyllä ja byrokratialla.

– Pitäisi edelleen reippaasti lisätä vapautta ja antaa hyvien asioiden tapahtua.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)