Verkkouutiset

EU:n maatalousministerit etsivät ratkaisua maatalousmarkkinoiden heikkoon tilanteeseen

Maatalous- ja kalastusneuvosto kokoontuu Brysseliin maanantaina. Kokouksen tärkeimpänä asiana on keskustelu maataloustuotteiden vaikeasta markkinatilanteesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

EU:n maatalousministerien odotetaan maanantaina tekevän päätöksen niistä toimenpiteistä, joilla markkinoita tuetaan. Suomea edustaa maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.).

Komissio pyysi edellisessä neuvoston kokouksessa helmikuussa jäsenmailta ehdotuksia toimenpiteiksi, joilla vaikeaa markkinatilannetta helpotettaisiin. Suomi on esittänyt komissiolle useita ehdotuksia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Suomi tukee niitä voimassa olevia toimia, joilla on estetty markkinoiden romahtaminen. Maataloustuotteiden tuottajahinnat ovat kuitenkin liian alhaiset ja lisätoimia tarvitaan.

Niin ikään Suomi on ehdottanut komissiolle, että se tutkisi mahdollisuuksia uuteen kohdistettuun kriisitukipakettiin, ja että tuottajille maksettaisiin korkeampia ja aikaistetumpia normaalien tukien ennakkomaksuja samaan tapaan kuin viime vuonna.

Lisäksi on ehdotettu, että valtiontuen ns. de minimis -tuen sallittua määrää nostettaisiin. Suomi on valmis tutkimaan myös toimenpiteitä tuotannon rajoittamisesta, jotta tarjonta ja kysyntä saadaan paremmin toisiaan vastaavaksi.

Suomen mielestä kriisitoimenpiteet pitäisi ensisijaisesti rahoittaa maatalousbudjetin käyttämättömästä marginaalista. Ottaen huomioon kriisin vakavuuden ja laajuuden, Suomi on valmis harkitsemaan myös maatalouden kriisirahaston käyttöä näiden toimenpiteiden rahoittamiseksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)