Verkkouutiset

Keskustan varapuheenjohtaja: Meidän on luotava Suomeenkin aidot välityömarkkinat

Antti Kurvisen mukaan markkinaehtoiset työpaikat vähenevät robottien ja digitekniikan laajan hyödyntämisen myötä. Vaikka talous lähtisi kasvuun, ei työttömyyden lasku ole hänen mielestään enää automaattista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Antti Kurvisen mukaan globaalissa maailmassa länsimaat voivat taloudellisesti selvitä vain uudelleenteollistamisella ja innovatiivisilla palvelualoilla. Nämä molemmat hyödyntävät hänen arvionsa mukaan valtavasti robotteja ja digitekniikkaa.

– Markkinaehtoiset työpaikat vähenevät. Jos haluamme säilyttää yhteiskuntarauhan, on meidän luotava Suomeenkin aidot välityömarkkinat, hän sanoo blogissaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Välityömarkkinoilla palkkatyöhön yhdistyisi Kurvisen mukaan palkkatukea ja perustulon kautta sosiaaliturvaa.

– Jatkossa on hyväksyttävää, että ihminen tekee työuraa vapaaehtoistyössä tai työpajoilla yhteiskunnallisesti merkittävissä tehtävissä.

Keskustan on hänen mukaansa pidettävä härkäpäisesti kiinni laajasta työn käsitteestä.

– Työtä voi tehdä myös kotona lasten kanssa tai sivistämällä itseään opiskellen. ”Isän- ja äidinpalkka” on taas ajankohtainen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)