Kansanedustajan mukaan kaikki suomalaiset yritykset tarvitsevat paikallista sopimista

Keskustavaikuttaja on huolissaan siitä, etteivät menestyvät pörssiyhtiöt uskalla investoida vaan jakavat sen sijaan suuria osinkoja. Hänen mukaansa maksimiosingot ja lakkouho ovat sukua keskenään.

  • LKS 20151013 Antti Kurvinen (kesk.) eduskunnan täysistunnossa Helsingissä 13. lokakuuta 2015. LEHTIKUVA Heikki Saukkomaa

    Antti Kurvinen.

    ()

Kansanedustaja Antti Kurvinen (kesk.) pitää keväälle arvioituja suomalaisten pörssiyhtiöiden huippuosinkoja osittain ristiriitaisina. Hänen mukaansa on positiivista, että yritykset menestyvät talouden haasteista huolimatta.

– Hyvät osingot houkuttavat myös kansainvälisiä sijoittajia Suomen pörssiin, Kurvinen arvioi mielipidekirjoituksessaan sanomalehti Pohjalaisessa.

Hänen mielestään ei kuitenkaan tunnu oikeudenmukaiselta, että tuhansia suomalaisia on samaan aikaan lomautettu ja irtisanottu ja potkut jatkuvat. Isoilta yrityksiltä puuttuu Kurvisen mukaan visioita uuteen kasvuun ja myös Suomi tuntuu tällä hetkellä liian riskipitoiselta investointikohteelta.

– Kaikista huonoin viesti suurosingoista on se, että moni menestyvä pörssiyhtiö ei halua tai uskalla investoida, vaan tyhjentää pulleaa kassaansa omistajille, hän arvioi.

Suomen yritysmaailmaan tarvitaan Kurvisen mukaan nyt hyviä uusia vientituotteita ja uskoa pitkäjänteiseen rakentamiseen, mutta myös eettisyyttä ja kohtuullisuutta.

– Kaikki suomalaiset yritykset tarvitsevat paikallista sopimista, jossa sekä yritys että työntekijät joustavat.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.