Verkkouutiset

Rakennusliiton Suokas: Vasemmistoliiton esitys minimipalkasta sisältää suunnattoman riskin

Rakennusliiton varapuheenjohtajan Kyösti Suokas jatkaa vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Anderssonin esittämän kymmenen euron minimipalkan arvostelua.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kyösti Suokkaan mukaan EU synnyttää harmaata taloutta ja komissiossa hautuu yhä uusia virityksiä Itä-Euroopan halpatyövoimareservin vapauttamiseksi läntisen Euroopan työmaille.

Suokkaan mukaan Rakennus- ja puuliittojen Brysselin konttorin johdolla on jo torjuttu lukuisia elinkeinoelämän lobbaamia virityksiä halpatyövoiman käytön edistämiseksi.

Yleissitovuuden kimpussa EU ei sen sijaan nyt ole. Sähköliiton tuore voittoisa tuomio EU-tuomioistuimessa vahvisti yleissitovien työehtosopimusten asemaa lähetettyjen ulkomaisten työntekijöiden vähimmäisehtojen turvaajana.

– Yleissitovuuden kohtalo ratkaistaan kotimaassa. Vasemmistoliiton esitys kympin minimipalkasta sisältää suunnattoman riskin. Esityksen laatijat eivät halua romuttaa nykyistä järjestelmää, vaan täydentää sitä. Näin ei välttämättä kävisi, Suokas arvioi.

Suokas katsoo, että vaatimus kymmenen euron minimipalkasta nostaisi varmasti myös esiin vaatimuksen siitä, että lähetetyille työntekijöille riittää lakisääteinen minimipalkka.

– Vaikka en ole enää Vasemmistoliiton jäsen, minulla ei ole mitään puoluetta ja sen kansanedustajia vastaan. Hyvää tarkoittavia ihmisiä. Toivottavasti ymmärtävät yleissitovuuden olevan Rakennusliitolle kuolemanvakava asia. Jos se poistuu, muuttuu koko rakentamisen kulttuuri ja Suomessa asuvilta katoaa kymmeniä tuhansia työpaikkoja, kirjoittaa Suokas blogissaan.

Lue myös:

Ay-johtaja ampuu alas Li Anderssonin minimipalkan

Li Andersson puolustaa 10 euron minimipalkkaa: Viittaukset nuoreen ikääni ovat ohi ampumista

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)