Verkkouutiset

KSML: Kansanedustajien avustajille pohditaan palkankorotusta

Sanomalehti Keskisuomalaisen mukaan eduskunnan kansliatoimikunta pohtii, pitäisikö kansanedustajien avustajille antaa palkankorotus.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Esillä on ollut 2,5 prosentin suuruinen indeksikorotus, joka tulisi voimaan 1. huhtikuuta. Rahassa korotus olisi noin 60–80 euroa.

– Indeksikorotuksesta on keskusteltu kansliatoimikunnassa, mutta en voi kommentoida asiaa enempää, koska asia on keskeneräinen eikä tiedottamisesta ole sovittu. Sen verran voin sanoa, että asia ei tule päätettäväksi vielä tämän viikon kansliatoimikunnan kokouksessa, kertoo eduskunnan hallintojohtaja, kansliatoimikunnan sihteeri Pertti Rauhio.

Eduskunta-avustajien palkka on hieman alle 2 400 euroa kuukaudessa. Jos toimihenkikö avustaa kahta kansanedustajaa, palkka nousee vajaaseen 3 200 euroon.

Avustajat solmivat ensimmäisen työehtosopimuksensa joulukuussa 2013. Siinä sovittiin, että avustajien palkkoja korotetaan 1.4.2013 alkaen 1,9 prosenttia. Sen jälkeen he eivät ole korotuksia saaneet. Avustajat ovat siis olleet nollalinjalla kohta kolme vuotta.

Kansliatoimikunnan jäsenen, kansanedustaja Sinuhe Wallinheimon (kok.) mukaan osa kansliatoimikunnan jäsenistä kannattaa, osa vastustaa palkankorotusta.

– Pidin itse viime kokouksessa hyvin kriittisen puheenvuoron varsinkin korotuksen ajankohdasta. Henkilökohtaisesti toivon, että kansliatoimikunta jäädyttää keskustelun ja korotukset toistaiseksi. Ei ole oikein, että toisaalla yhteiskunnassa puhutaan palkankorotuksista ja toisaalla leikkauksista, hän sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)