Verkkouutiset

EU:n komissio pyytää lisätietoja valtion budjettisuunnitelmasta

EU:n komissio on pyytänyt lisätietoja Suomen alustavasta talousarviosuunnitelmasta vuodelle 2017.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

EU:n komissio lähetti tiistaina lisätietopyynnön vuoden 2017 budjetista valtiovarainministeri Petteri Orpolle (kok.).

Valtiovarainministeriön tiedotteen mukaan pyyntö otetaan Suomessa vakavasti. Ministeriö vastaa komission kirjeeseen virallisesti torstaina ja tiedottaa silloin asiasta uudestaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Komission kirjeessä muun muassa todetaan, että alustavan arvion perusteella valtion budjetin rakenteellinen tasapaino paranee reilusti vähemmän kuin Eurooppa-neuvoston heinäkuussa suosittama vähintään 0,6 prosenttia BKT:sta.

Alustavat talousarviosuunnitelmat kuuluvat EU:n koordinoituun valvontamenettelyyn. Suunnitelman perusteella pitäisi pystyä toteamaan mahdolliset poikkeamat julkisen talouden strategiasta, joka on esitetty uusimmassa vakausohjelmassa.

Suomen alustava talousarviosuunnitelma pohjautuu hallituksen talousarvioesitykseen ja kuntatalousohjelmaan sekä tämän vuoden lisätalousarvioihin.

Vastaavan kirjeen saivat myös Kypros ja Italia. Italiassa asiasta nousi äläkkä ja vastalauseiden myrsky. Jopa siinä määrin, että talouskomissaari Pierre Moscovici tyynnytteli asiaa.

– Meidän puolestamme (komission) olemme huomauttaneet epäsuhdasta pyydettyjen rakenteellisten uudistusten ja (budjetti)lukujen välillä. Samantyyppisiä ongelmia olemme huomanneet Kyproksen ja Suomen kohdalla. Odotomme vastausta huomenna, hän sanoi yleisradioyhtiö RAI:n mukaan.

Moscovicin mukaan ”kirjeitä (eli lisätietopyyntöjä) ei pidä vähätellä, mutta ei liioitellakaan”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)