Verkkouutiset

”Natoon heti kun mahdollista” – kokoomusnuorilla kiista ohjelmasta

Kokoomusnuorten liittohallitus äänesti kumoon puheenjohtajansa ohjelmaesityksen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomusnuorten KNL pitää viikonloppuna liittokokouksen Seinäjoella. Vuosi sitten vastaavan liittokokouksen hyväksymä tavoiteohjelma herätti paljon huomiota.

KNL:lle tuodaan tällä kertaa käsiteltäväksi asiapaperi nimeltään tulevaisuus- ja tavoiteohjelma.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Nuorten liittohallitus äänesti viikonvaihteessa tulevaisuus- ja tavoiteohjelmaa käsiteltäessä puheenjohtaja Susanna Kosken ja liittohallituksen pohjaesitysten välillä. Liittohallituksen esitys voitti Kosken viime metreillä tekemän oman ohjelmaesityksen äänin 10-2.

Puheenjohtaja Koski jätti päätökseen eriävän mielipiteen. Koski katsoo, ettei voi sitoutua puolustamaan kyseistä ohjelmaa, jos se hyväksytään. Hän kuitenkin uskoo liittokokouksen parantavan esitystä.

Susanna Koski pitää ohjelmaluonnosta näköalattomana esimerkiksi talouden tervehdyttämisesitysten ja ulkopolitiikan suhteen.

Aserahat ”vastaamaan tarvetta”

Vuosi sitten kokoomusnuorten ohjelmassa mainittiin pakolaiskiintiöiden, vähemmistövaltuutetun viran ja euromaiden tukien lakkauttamiset sekä kansanryhmän vastaisen kiihotuksen kriminalisoinnin poistaminen. Uudesta esitetystä ohjelmasta näitä ei löydy.

Liittohallituksen tulevaisuus- ja tavoiteohjelmaesityksessä mainitaan muun muassa yleisen veroasteen laskeminen, työmarkkinajärjestöjen jäsenmaksun verovähennysoikeuden poistaminen, työehtosopimusten yleissitovuudesta luopuminen ja valtion alijäämäisestä budjetista luopuminen.

Nuoret haluavat yksityisten sote-palvelutuottajien toimintamahdollisuuksien turvaamista, julkisten palvelujen tekemistä kustannuksiltaan vertailukelpoiseksi, kuntien viiden vuoden irtisanomissuojasta luopumista ja ensimmäisen sairaslomapäivän muuttamista palkattomaksi.

Nuoret purkaisivat ampuma-aselainsäädäntöön viime vuosina säädetyt tiukennukset, luopuisivat kivihiilestä asteittain ja lieventäisivät alkoholin mainonnan rajoituksia.

Ohjelmassa halutaan yksityistää VR ja Yleisradio, joka myös pilkottaisiin.

Nuoret antaisivat poliisille rangaistusvaatimusmenettelyoikeuden 0,2–0,5 promillen rattijuopumuksiin.

Kokoomusnuorten ohjelmaluonnoksen mielestä ”Suomen tulee hakea Naton jäsenyyttä heti kun mahdollista”. Puolustusvoimien määrärahoja halutaan kasvattaa ”vastaamaan tarvetta”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)