Verkkouutiset

”Korpisuolta kuuluu huutelua” – keskustan EU-kriittisyys herättää huolta

Kansanedustaja Kimmo Sasin mukaan välikysymyskeskustelu herätti kysymyksiä siitä, pitääkö keskusta euroa hyödyllisenä Suomelle vai ei.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustaja Kimmo Sasi kummastelee keskustan kansanedustajien ristiriitaisia puheenvuoroja eduskunnan eilisessä Kreikka-keskustelussa.

– Olimme jo tottuneet Esko Ahon, Matti Vanhasen ja Olli Rehnin EU-myönteiseen linjaan, mutta eilen saimme muistutuksen keskustan syvälle juurtuneesta EU-kriittisyydestä. Eduskuntaryhmänsä puolesta puhunut Mauri Pekkarinen muistutti keskustan vastustaneen Suomen eurojäsenyyttä ja syytti Suomen talousongelmista euroa. Toivottavasti korpisuolta kuuluvasta huutelusta huolimatta keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä jatkaa Ahon, Vanhasen ja Rehnin rakentavalla ja EU-myönteisellä linjalla, Sasi sanoo.

Sasi muistuttaa, että myös Suomen EU-jäsenyys jakoi syvästi keskustaa. Hänen mielestään on hyvä, että nykyisin jopa MTK liputtaa EU-jäsenyyden puolesta, koska EU luonut maaseudun luonnonvaraelinkeinoille mahdollisuuksia, joita ei olisi voitu luoda kansallisin voimavaroin.

– Keskusta vastusti Mauri Pekkarisen johdolla Suomen liittymistä euroon. Iso osa keskustalaisista vastusti Paavo Väyrysen johdolla jäsenyyttä koko Euroopan unionissa. Sekä Pekkarinen että Väyrynen ovat edelleen vahvasti mukana Keskustan politiikassa ja pyrkimässä jälleen eduskuntaan. Tämän vuoksi on tärkeää, että Sipilä ottaa keskeisen roolin puolueen Eurooppa-politiikassa, Sasi toteaa.

Sasi ei vähättele eurokriisin hankaluutta, mutta muistuttaa, että Suomen talousongelmia ei voi laittaa euron syyksi. Sasin mukaan oleellisempia tekijöitä ovat muun muassa Suomen hankala ikärakenne, maailmanlaajuinen tuotantorakenteiden muutos ja Suomen rakenneuudistusten hidas eteneminen.

– Suomi tarvitsee työtä ja kasvua. Sitä ei synny, ellemme ole vahvasti kiinni Euroopan sisämarkkinoissa ja maailmankaupassa. Euron tuoma valuutan vakaus ja matalat korot ovat tärkeitä menestystekijöitä. Käpertymällä sisäänpäin Suomi ei pääse liikkeelle, Sasi painottaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)