Verkkouutiset

Sunnuntaisuomalainen: Keskusta ja kokoomus kannattavat kuntavaalien siirtämistä

Keskusta ja kokoomus haluaisivat pitää vuoden 2017 kuntavaalit yhdessä uusien maakuntavaalien kanssa, kertoo Sunnuntaisuomalainen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskustan ja kokoomuksen puoluesihteerit ovat ilmoittaneet kannattavansa vuoden 2017 kuntavaalien siirtoa vielä kerran. Keskustan puoluesihteeri Timo Laanisen mielestä kuntavaalit voitaisiin pitää syksyllä 2017, jotta ne olisivat samaan aikaan maakuntavaalien kanssa.

Vuodesta 2021 alkaen molemmat vaalit järjestetään keväällä, joten muutos koskisi vain vuoden 2017 vaaleja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Kokoomuksen puoluesihteeri Minna Arve on samaa mieltä keskustalaisen kollegansa kanssa:

– Sinällään, jos aikataulu on järkevä, minusta olisi perusteltua siirtää tällä kertaa vielä kerran kuntavaaleja, jotta saataisiin käytyä vaalit yhdessä, Arve kommentoi.

Seuraavia kuntavaaleja siirrettiin jo kertaalleen syksyltä 2016 keväälle 2017. Tästä syystä muut eduskuntapuolueet eivät kannata kuntavaalien uutta siirtämistä. Perussuomalaiset pitäisi maakuntavaalit vuoden 2018 presidentinvaalien yhteydessä.

Oikeusministeriön vaalijohtajan ja neuvottelevan virkamiehen Arto Jääskeläisen mukaan valtuustokauden pituutta ei pidä siirrellä kevyin perustein. Siirto edellyttäisi muutoksia kunta- ja vaalilakeihin.

Puoluesihteereiltä odotetaan yhteistä esitystä aluehallintouudistuksen linjauksista 15. helmikuuta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)