Verkkouutiset

Keskusta haluaa ravintoloihin omat juomat

Keskustan mielestä yksityistilaisuuksissa voisi nauttia mukanaan tuomia alkoholijuomia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskusta ehdottaa, että ravintolaan voisi viedä omat juomat – tosin vain poikkeustapauksissa. Puolueen mielestä yksityistilaisuuksissa vieraat voisivat nauttia omia juomia.

– Asetusta voisi muuttaa siten, että anniskeluoikeudet omaavan ravintolan pitäjä voisi ilmoitusmenettelyssä ilmoittaa, että ravintolassa voidaan järjestää myös yksityistilaisuuksia, joihin voidaan tuoda omia juomia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Nykyinen laki ei salli tätä. Laissa todetaan, että oman alkoholijuoman juominen on kiellettyä ravintoloissa tai muissa paikoissa, joissa myydään ruokaa ja juomaa.

Ehdotus sisältyy keskustan eduskuntaryhmän norminpurkuehdotuksiin, jotka ryhmä julkaisi tiistaina.

Keskusta haluaa omat juomat myös yleisötapahtumiin.

Kansanedustaja Antti Kaikkonen (kesk.) teki jo viime talvena asiaa koskevan lakiesityksen. Hän piti kohtuuttomana, että kansalaiset eivät voineet viedä Pori Jazzin festivaalialueelle omia juomiaan.

Keskustan mielestä tapahtuman järjestäjä tietää parhaiten, voiko juhla-alueella nauttia omia juomia. Tällä hetkellä laki ei tätä salli, vaan alkoholin nauttiminen on kielletty yleisötapahtumissa.

Keskusta esittää lain lieventämistä.

– Järjestäjälle ja poliisille jää edelleen mahdollisuus kieltää alkoholin nauttiminen yleisötilaisuudessa näin halutessaan, mutta ensisijainen päätösvalta asiassa on järjestäjällä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)