Keskustan Saarikko: "Jatkuuko SDP:n poltetun maan politiikka"

Oppositio, etenkin SDP, on valinnut kaiken vastustamisen ja vastakkainasettelun tien, toteaa keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Annika Saarikko.

  • LKS 20150721 LKS 20150528 Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko Keskustan puoluehallituksen, eduskuntaryhmän ja europarlamentaarikkoryhmän yhteiskokouksessa Helsingissä 28. toukokuuta 2015, jossa Keskusta valitsi uudet ministerit. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

    Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Annika Saarikko.

    ()

Annika Saarikko toteaa, että Suomella on monin tavoin edessä ratkaisujen kevät. Isot uudistukset sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuksesta alkaen on vietävä eteenpäin, työllisyyttä on parannettava ja on tehtävä päätökset velkaantumisen lopettamiseksi.

Hänen mukaansa on myönteistä, että työmarkkinajärjestöt jatkavat neuvotteluja yhteiskuntasopimuksesta. Sekä Hakaniemessä että Etelärannassa näytetään sittenkin ymmärtävän, että työelämää ja -markkinoita on uudistettava, jotta työllisyys saadaan paranemaan. Suomi tarvitsee lisää työpaikkoja.

– Oppositio, etenkin SDP, on sen sijaan valinnut kaiken vastustamisen ja vastakkainasettelun tien. Tiistaina käyty valtiopäivien avauskeskustelu eduskunnassa oli tästä viimeisin osoitus. Äänessä olivat jälleen etenkin kansanedustajat Eero Heinäluoma, Antti Lindtman ja Pia Viitanen, sanoo Saarikko.

Hän toteaa, että moni suomalainen on huolissaan tulevaisuudesta ja myös kriittinen päättäjiä kohtaan.

– Tällaisena aikana kaiken vastustamisella ja suoranaisella pelottelulla saa helposti kannatusta, mutta valitettavasti se ei tuo maahamme yhtään työpaikkaa lisää eikä muutoinkaan edesauta Suomen ongelmien ratkaisemista.

Saarikko kuitenkin toteaa, että oli lohdullista huomata, että SDP:ssä on myös toisinajattelevia.

SDP:n varapuheenjohtaja Sanna Marin sekä kansanedustajat Timo Harakka ja Nasima Razmyar julkistivat keskiviikkona avaralla otteella laaditun muutosmanifestin puolueelleen. Keskeisessä osassa muutosmanifestissa on sen tunnustaminen, että yhteiskuntaa ja etenkin työelämää ja -markkinoita on uudistettava. Harakka totesi, että ”SDP pitää kiinni menneisyydestä ja vastustaa tulevaisuutta”.

Vaatii rohkeutta poiketa näin keskeisesti demarien valtavirrasta.

– Katseet kääntyvät nyt SDP:n johdon, etenkin puheenjohtaja Antti Rinteen suuntaan. Jatkuuko poltetun maan politiikka vai tunnustaako myös SDP vihdoin tosiasiat ja esittää uskottavan vaihtoehdon ja ratkaisuja Suomen ongelmiin? Isänmaata voi palvella myös oppositiosta, sanoo Saarikko.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.