Verkkouutiset

Osallistavan sosiaaliturvan hanke kytkeytyy perustulokokeiluun

Elinkeinoministeri Olli Rehnin mukaan perustulokokeilu on osa laajempaa kokonaisuutta, johon kuuluu myös osallistavan sosiaaliturvan malli.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk.) ja työministeri Jari Lindström (ps.) esittelivät perjantaina hallituksen kärkihankkeita liittyen työllisyyteen ja kilpailukykyyn. Yksi kärkihankkeista on työn vastaanottamista estävien kannustinloukkujen purkaminen ja rakenteellisen työttömyyden alentaminen.

Työttömyysturvauudistuksen ja kannustinloukkuselvityksen lisäksi hallitus aikoo luoda osallistavan sosiaaliturvan mallin.

– Siinä selvitetään muun muassa sitä, voitaisiinko työttömyysturvaa käyttää nykyistä laajemmin osaamisen kehittämiseen ja työllistämiskynnyksen alentamiseen sekä työelämäosallisuuden vahvistamiseen, työministeri Lindström kertoi tiedotustilaisuudessa.

Hänen mukaansa hanke kytkeytyy kannustinloukkujen purkamiseen siten, että voisiko ihmiset saada paremmin ottamaan vastaan työtä kehittämällä sosiaaliturvaa, erityisesti työttömyysturvaa.

– On keskusteltu voisiko työttömyysturvan käyttöä monipuolistaa, Lindström sanoi.

Perustuloa on esitetty yhdeksi ratkaisuksi sosiaaliturvan ja työn teon yhdistämiseen. Siinä tukia ei menettäisi automaattisesti työtä vastaanotettaessa.

Elinkeinoministeri Rehn vahvistikin tiedotustilaisuudessa, että osallistavan sosiaaliturvan malli kytkeytyy yhteen hallituksen lupaaman perustulokokeilun kanssa.

– Se on osa laajempaa loogista kokonaisuutta, johon kuuluu myös osallistava sosiaaliturva ja nuoriso- ja yhteisötakuun kehittäminen, Rehn sanoi.

Osallistavalla sosiaaliturvalla on aiemmin viitattu malleihin, joissa sosiaaliturvan saamisen edellytyksenä pitäisi osallistua aktivointitoimenpiteisiin.

Työministeri Lindströmin mukaan kuitenkin nykyisen hallituksen osallistuvan sosiaaliturvan mallin tavoitteena on helpottaa ihmisten mahdollisuuksia ottaa töitä vastaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)