Verkkouutiset

Kanerva vaatii nollatoleranssia Etyjin periaatteiden rikkomiseen Ukrainassa

Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen puheenjohtajan Ilkka Kanervan mielestä Venäjän tekemiä alueellisia rikkomuksia ei saa hyväksyä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Ilkka Kanervan (kok.) mielestä Venäjän täytyy kunnioittaa naapurimaidensa itsenäisyyttä ja alueellista koskemattomuutta, kuten se on sitoutunut tekemään Etyjin perustajajäsenenä ja vuoden 1975 Helsingin kokouksen loppuasiakirjan allekirjoittajana.

– Kaikki Etyjin työhön osallistuvat maat ovat hyväksyneet nämä sitoumukset. Tällaiset rikkomukset heikentävät perusluottamusta, jonka tulisi olla perusvoima kansainvälisissä suhteissa 2000-luvulla, ja siksi näitä rikkomuksia ei saa hyväksyä, Kanerva sanoi puhuessaan Euroopan neuvoston puhemieskonferenssissa torstaina.

– Viime vuosina olemme saaneet muistutuksia siitä, että meidän omassa maanosassamme on otettu liian paljon takapakkia demokraattisissa säännöissä. Viime kuukausien aikana olemme myös joutuneet todistamaan kasvavia turvallisuusuhkia ja räikeitä rikkomuksia itsemääräämisoikeudessa aivan Euroopan sydämessä.

Kanerva keskusteli Oslossa Ukrainan puhemies Oleksandr Turtschynovin ja Venäjän duuman varapuhemies Ivan Melnikovin kanssa Etyjin yleiskokouksen Ukraina-yhteistyöryhmän työskentelystä. Kanerva kävi kahdenvälisiä keskusteluja myös Euroopan neuvoston yleiskokouksen puheenjohtajan Anne Brasseurin ja Tanskan parlamentin puhemiehen Mogens Lykketoftin kanssa sovittelutyöstä Ukrainan kriisin ratkaisemiseksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)