Verkkouutiset

Jan Vapaavuorelta vahva kannanotto Guggenheimin puolesta: ”En käsitä, että kukaan kokoomuksesta edes miettii”

Euroopan investointipankin varapääjohtajan Jan Vapaavuoren mielestä kyse on elinkeinopolitiikasta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Euroopan investointipankin varapääjohtaja Jan Vapaavuori on ottanut voimakkaasti kantaa Guggenheim-museon rakentamisen puolesta. Vapaavuori linjasi asiasta puheessaan Helsingin Kokoomuksen piirikokouksessa maanantaina.

– En voi käsittää, että kukaan kokoomuksessa edes miettii, etteikö Guggenheimia Helsinkiin rakennettaisi. En siis oikeasti voi käsittää, Vapaavuori kummasteli puheessaan.

Helsingin kaupunginvaltuusto käsittelee Guggenheim-museohanketta keskiviikkona. Äänestyksestä saattaa tulla tiukka. Hanke jakaa myös kokoomuslaisia.

Vapaavuori sanoo, että hänelle Guggenheim ei ole ensi sijassa kulttuuri- vaan elinkeinopoliittinen hanke:

– Se on panostus Helsingin vetovoimaan, elinvoimaisuuteen ja huomioarvoon siinä kilpailussa, jota me käymme koko ajan Kööpenhaminan, Tukholman, Tallinnan ja monien muiden kanssa.

– Väitän, että se huomioarvo, mitä me Guggenheimin myötä saisimme eri yhteyksissä maailmalla, olisi valtava.

Elinkeinopolitiikan lisäksi Vapaavuoren mielestä Guggenheimissa on kyse siitä, miten Helsingin kaupunginvaltuusto vuonna 2016 suhtautuu maailmaan ”brexitin ja Trumpin jälkeen”.

– Olemmeko sitä mieltä, että yksi espoolainen populisti päättää meidän puolesta, mitä tänne rakennetaan? Olemmeko sitä mieltä, että emme tartu mahdollisuuksiin, emme uskalla ja halua panostaa eurooppalaisuuteen, kansainvälisyyteen ja elinvoimaan vaan sen sijaan käperrymme, olemme populisteja ja sanomme, että ei?

Vapaavuori totesi museohankkeen vastustajien vedonneen siihen, ettei Guggenheimin tulevista kävijämääristä ole luotettavia laskelmia.

– Ei varmasti olekaan eikä kukaan sellaisia voi antaa. Mutta tällä perusteella kenenkään ei koskaan kannata perustaa yhtään yritystä tai start upia, koska niiden luotettavuudesta ei kukaan pysty koskaan sanomaan mitään, huomautti Vapaavuori.

Lue myös: Jan Vapaavuori: ”Kai tätä nyt vielä ainakin kerran joutuu miettimään”

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)