Verkkouutiset

Islantilaisministeri tulossa Suomeen kauppaa kasvattamaan

Suomi ja Islanti hakevat mahdollisuuksia keskinäisen kaupan kasvuun, kerrotaan ulkoministeriöstä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Islannin ulko- ja ulkomaankauppaministeri Gunnar Bragi Sveinsson vierailee Suomessa ensi viikolla.

Hän osallistuu yhdessä eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Lenita Toivakan (kok.) kanssa korkean tason aamupalatilaisuuteen koskien Suomen ja Islannin välisiä kaupallisia suhteita.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Pyöreän pöydän keskustelu tuo yhteen islantilaisia ja suomalaisia päättäjiä ja yritysjohtajia pohtimaan yhteistyömahdollisuuksia maidemme välisen kaupan lisäämiseksi.

Mahdollisuuksia löytyy ulkoministeriön mukaan muun muassa turismista, energia-alalta, arktisesta yhteistyöstä, IT-alalta sekä koulutuksen ja designin aloilta.

Suomen ja Islannin keskinäinen kauppa on tällä hetkellä vaatimatonta. Islannin vienti Suomeen oli toissa vuonna vain 9,7 miljoonaa euroa, kun vienti Norjaan oli 211,2 miljoonaa euroa.

Suomen vienti Islantiin oli viime vuonna enää vain 27,3 miljoonaa euroa, kun vielä vuonna 2007 vienti oli 57,1 miljoonaa euroa.

Ulkoministeri Sveinsson tapaa myös ulkoministeri Erkki Tuomiojan (sdp.). Ulkoministerit keskustelevat muun muassa ajankohtaisista ulkopoliittisista kysymyksistä kuten Venäjästä ja Ukrainasta, Syyriasta ja Irakista sekä arktisista kysymyksistä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)