Verkkouutiset

”Ei ole yhdentekevää millaiset puolustusvalmiudet Suomella on”

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyjin yleiskokouksen presidentti Ilkka Kanerva (kok.) pitää Ukrainan kriisin aikaansaamaa kansainvälistä turvallisuuspoliittista tilannetta huolestuttavana.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– En ole kokenut kansainvälistä turvallisuutta haastettavan niin laajalla keinovalikoimalla, kuin Ukrainan kriisissä nyt tapahtuu, Ilkka Kanerva sanoi Varsinais-Suomen Kansallissäätiön Ukraina-keskustelutilaisuudessa Turussa maanantai-iltana.

Venäjän merkitystä kansainvälisen turvallisuustilanteen horjuttajana ei voi Kanervan mielestä kieltää. Hänen mielestään Venäjä kokee uhkana sen, että entisten itäblokin maiden vapautumisen myötä Venäjän turvallisuusvyöhykkeelle on tultu niin, että maa kokee tulleensa ajetuksi nurkkaan.

Kansainvälinen yhteisö ei voi Kanervan mielestä olla reagoimatta siihen että ”Venäjä pahoinpitelee suvereenia kansallisvaltio Ukrainaa”.

Venäjä rikkoo kiistattomasti Etyjin arvoja ja periaatteita, sanoo Kanerva.

Suomen puolustusmäärärahoja pohtineen parlamentaarisen työryhmän puheenjohtajana toiminut Kanerva vetosi voimakkaasti määrärahojen kasvattamisen puolesta.

– Ei ole ihan yhdentekevää millaiset puolustusvalmiudet Suomella on, ja millainen on Suomen puolustuskyky, Kanerva totesi.

Hän kehotti myös etsimään turvallisuusyhteistyömahdollisuuksia – erityisesti Suomen ja Ruotsin kesken, mutta myös laajemmin.

– Meille suomalaisille tämä tilanne on sen kaltainen, jonka edessä kannattaa pysähtyä kokolailla vakavasti. Ei kuitenkaan ylidramatisoiden, Kanerva sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)