Verkkouutiset

HS:n gallupin mukaan enemmistö kansasta on Nato-jäsenyyttä vastaan

Suomalaisten enemmistö vastustaa Suomen jäsenyyttä puolustusliitto Natossa, ilmenee Helsingin Sanomien teettämästä mielipidemittauksesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kyselyn mukaan 57 prosenttia vastaajista on Nato-jäsenyyttä vastaan, kun 27 prosenttia kannattaa sitä.

Nato-kannatus on nyt suurimmillaan sinä aikana, kun asiaa on marraskuusta 2002 lähtien tutkittu, yhtä korkealla kuin helmikuussa 2009 ja toukokuussa 2007.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Muutos mahtuu tutkimuksen virhemarginaaliin – Nato-jäsenyyden hakemista kannattavien osuus on noussut yhdellä prosenttiyksiköllä samalla kun ”en osaa sanoa” -vastaajien määrä on vähentynyt yhdellä prosenttiyksiköllä.

Kokoomuslaisista 57 prosenttia kannattaa liittymistä Natoon. SDP:llä, perussuomalaisilla, keskustalla ja vihreillä Nato-kannatus on vähentynyt elokuusta. Näistä puolueista suurin Nato-kannattajien joukko on keskustalla. Keskustalaisista joka neljäs on jäsenyyshakemuksen kannalla.

Venäjän uhan kansalaiset arvioivat kasvaneen. ”Venäjä on aiempaa suurempi uhka Suomelle” -väitteestä oli täysin samaa mieltä 21 prosenttia vastaajista ja 40 prosenttia sanoi olevansa jokseenkin samaa mieltä.

TNS Gallup teki mielipidetiedustelun puhelimitse 16.–27. helmikuuta haastattelemalla 1 006 henkilöä. Tutkimustulosten virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)