Verkkouutiset

Carl Haglund: ”Venäjä on Suomelle taloudellinen uhka”

Puolustusministeri ottaa kantaa käynnissä oleviin eläkeneuvotteluihin sekä Ukrainan tilanteeseen. Venäjä ei ole hänen mukaansa Suomelle sotilaallinen uhka, mutta taloudellinen mahdollisesti kyllä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Rkp:n puheenjohtaja, puolustusministeri Carl Haglund sanoo, että todellisuudessa Suomessa vallitsee työmarkkinajärjestöjen kaksikantainen toimintakulttuuri. Haglundin mukaan hallitukselle on jäänyt lähinnä kumileimasimen rooli. Haglund kertoo näkemyksestään Helsingin Sanomien Lauantaivieras-haastattelussa.

Haglund viittaa haastattelussa käynnissä oleviin eläkeneuvotteluihin, joiden on uutisoitu jumiutuneen. Toiveikkaimmat odottivat ratkaisuja jo budjettiriiheen, mutta järjestöt ovat edelleen lupailleet vastauksia ”syksyn aikana”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Haglund painottaa, että ratkaisun täytyy löytyä nyt syksyllä. Hän kertoo olevansa huolissaan Suomen tämänhetkisestä talouden tilasta. Torstaina sovittua budjettiratkaisua on kritisoitu siitä, ettei se luo kasvua. Haglund ei niele näitä kommentteja, vaan toteaa, ettei ”kuulu niihin, joiden mukaan talouskasvu on sama asia kuin hallituksen elvytystoimet.”

Hänen mukaansa työmarkkinajärjestöillä on neuvotteluissa iso vastuu, mutta Haglund lähtee edelleen siitä, että ne saavat ratkaisun aikaan. Mikäli eivät, on hallituksen otettava vastuu ratkaisun syntymisestä samoin, kuin valtaosassa muuta Eurooppaa tehdään.

Haglund ottaa haastattelussa kantaa myös Ukrainan tilanteeseen. Hän sanoo Venäjän käyvän Ukrainassa suoranaista sotaa. Viime aikoina sattuneita Suomen aluerajaloukkauksia hän ei myöskään pidä vahinkoina. Siitä huolimatta Haglund uskoo, ettei Venäjästä ole Suomelle sotilaallista uhkaa, mutta taloudellista mahdollisesti kyllä.

Suomi on tehostanut tunnistuslentotoimintaansa jo ennen viimeisimpiä ilmatilaloukkauksia torstaina. Toistaiseksi mitään virallisia syitä loukkauksille ei ole saatu.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)