Verkkouutiset

Ympäristöministeri Grahn-Laasonen: Kasvun esteitä puretaan nyt

Ylimääräinen byrokratiataakka kevenee vain tekojen kautta, Kokoomuksen varapuheenjohtaja, ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen muistuttaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ympäristöministeri ja kokoomuksen varapuheenjohtaja Sanni Grahn-Laasosen mukaan tällä viikolla saatiin eteenpäin konkreettisia tekoja, joilla parannettiin sääntelyä.

”Puhetta on kuultu tarpeeksi. Nyt tehdään konkreettista työtä Suomen saamiseksi uuteen nousuun. Se tarkoittaa kasvun ja työtä luovien investointien esteiden purkamista”, Sanni Grahn-Laasonen toteaa tiedotteessaan.

Esimerkkinä konkreettisista teoista Grahn-Laasonen nostaa esiin hallituksen uunituoreen esityksen ympäristönsuojelulain ja maa-aineslain muuttamisesta.

Se sisältää ympäristölupien automaattisesta tarkastusmenettelystä luopumisen, maa-ainesluvan ja ympäristöluvan menettelyjen yhdistämisen sekä eläinsuojien rakentamista koskevien luparajojen nostamisen.

Ympäristöministerin mukaan muutoksilla taklataan kerralla useita byrokratiaongelmia ympäristönsuojelun tasosta tinkimättä.

”Suuri osa ympäristölupaprosesseista aiheutuu siitä, että lupa ja sen määräykset täytyy tietyin väliajoin tarkistaa, vaikka toiminnassa ei olisi tapahtunut muutosta. Tällaisista rutiininomaisista tarkistuksista esitetään luovuttavan”, Grahn-Laasonen kertoo.

”Maa-ainesluvan ja ympäristöluvan hakeminen yhteisellä hakemuksella keventää yhden lupa- ja valituskierroksen ja vie luvitusta kohti yhden luukun periaatetta. Eläinsuojien laajentaminen helpottuu ilman luvanvaraisuuden laukeamista”, Grahn-Laasonen listaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)