Verkkouutiset

Keskustan vaalitulos jäi selvästi gallupeista

Keskustan kannatus oli vaaleissa kaksi–kolme prosenttiyksikköä pienempi kuin viimeisimmissä gallupeissa, kokoomuksen taas runsaan prosenttiyksikön suurempi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskustan kannatus oli vaaleissa lähes kolme prosenttiyksikköä pienempi kuin Ylen viimeisimmässä puoluekannatusmittauksessa, joka julkaistiin viime torstaina neljä päivää ennen varsinaista vaalipäivää.

Ylen Taloustutkimuksella teettämässä gallupissa keskustan kannatus oli 24,0 prosenttia, kun se vaalipäivänä oli vain 21,1 prosenttia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Ylen gallupissa toisena oli kokoomus, jonka kannatukseksi mitattiin 16,9 prosenttia. Vaaleissa kokoomuksen kannatus oli 18,2 prosenttia, eli 1,3 prosenttiyksikköä korkeampi kuin vaaleissa.

Ylen gallupissa kolmantena oli perussuomalaiset 16,7 prosentin kannatuksella. Vaaleissa perussuomalaisten kannatus oli 17,6 prosenttia, eli 0,9 prosenttiyksikköä korkeampi kuin gallupissa.

SDP:n kannatus oli Ylen gallupissa 15,1 prosenttia. Vaaleissa SDP:n kannatus oli 16,5 prosenttia, eli 1,4 prosenttiyksikköä korkeampi kuin Ylen gallupissa.

HS:n gallupissa parempi osumatarkkuus

Helsingin Sanomien TNS Gallupilla teettämässä tutkimuksessa, joka julkaistiin kaksi päivää aikaisemmin viime tiistaina, keskustan kannatus oli 23 prosenttia, eli vaalitulos oli 1,9 prosenttiyksikköä mielipidemittausta alhaisempi.

Kokoomuksen kannatus oli gallupissa 17 prosenttia, joten vaaleissa kannatus oli 1,2 prosenttiyksikköä korkeampi.

SDP:n kannatus oli gallupissa 17 prosenttia. Vaaleissa kannatus oli 0,5 prosenttiyksikköä alhaisempi.

Perussuomalaisten kannatus oli gallupissa 16,2 prosenttia, joten vaaleissa kannatus oli 1,4 prosenttiyksikköä korkeampi.

HS:n gallupissa osumatarkkuus oli hieman parempi kuin Ylen gallupissa. HS:n gallup oli tehty 8.–12. huhtikuuta, kun taas Ylen gallup oli tehty pidemmällä aikajaksolla 23.3–15.4.2015.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)