Verkkouutiset

Tekijänoikeuksien hallinnoinnille uudet säännöt EU:ssa

Euroopan parlamentti hyväksyi tiistaina uudet tekijänoikeuksien hallinnointia koskevat säännöt. Niiden mukaan palveluntarjoajien on jatkossa aiempaa helpompaa hankkia tarvittavat lisenssit useassa maassa saatavilla olevia online-musiikkipalveluja varten.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Säännöillä pyritään varmistamaan myös, että tekijänoikeuksia hallitaan tehokkaasti ja että artisteille maksetaan oikeuksien käytöstä asianmukainen korvaus joutuisasti.

– Direktiivi huomioi eurooppalaisten taiteilijoiden oikeudet ja samalla varmistaa, että jatkossa kuluttajien käytettävissä on tekijänoikeuksia kunnioittavia musiikkipalveluja aiempaa paremmin, mietinnöstä vastannut Marielle Gallo (EPP, Ranska) sanoi.

Suomen Eija-Riitta Korhola (kok.) toimi lausunnon varjoesittelijänä teollisuusvaliokunnassa. Korholalla oli kolme päätavoitetta: oikeudenmukaiset korvaukset tekijöille, EU:n tekijänoikeusjärjestöjen tehokkaampi ja läpinäkyvämpi toiminta sekä kulttuurisen monimuotoisuuden takaaminen varmistamalla kaiken kokoisten teoskokoelmien markkinoille pääsy.

– Suomalaisten toimijoiden kannalta oli tärkeää välttää ylisääntelyä ja hallinnollisen taakan lisäämistä. Yhdistyslaki toimii meillä hyvin, eikä EU-tasolla tarvitse puuttua esimerkiksi järjestöjen jäsenyysehtoihin tai päivittäiseen hallinnointiin, Korhola sanoi tiistaina.

Hänen mukaansa parlamentti onnistui torjumaan suurimmat uhkat ja luomaan direktiivin, joka palvelee kaikkia: tekijöitä, tekijänoikeusjärjestöjä, käyttäjiä ja kuluttajia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)