KD:n Sari Essayah: Karkauspäivän kosinnasta ei syytä kieltäytyä

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja, kansanedustaja Sari Essayah on tyytyväinen yhteiskuntasopimuksesta syntyneeseen neuvottelutulokseen ja kannustaa karkauspäivän hengessä järjestöjä ja hallitusta hyväksymään sen.

  • LKS 20160209  Kansanedustaja Sari Essayah osallistui  eduskunnan valtiopäivien avauskeskusteluun 9. helmikuuta 2016. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

    Kristillisdemokraattien puheenjohtaja, kansanedustaja Sari Essayah.

    ()

– Karkauspäivän kosinnasta ei ole syytä kieltäytyä. Neuvottelutulos on laiha sopu, mutta kuitenkin sellainen jonka kanssa voi edetä ja epävarmaa tilannetta parempi, Sari Essayah sanoo.

Suurimpina heikkouksina neuvottelutuloksessa hänen mielestään on, että yksikkötyökustannusten alennus on jäämässä hallituksen tavoitteesta, ja paikallisen sopimisen toteutuminen on käytännössä liittojen käsissä.

– Sosiaalivakuutusmaksujen korotus palkansaajille on myös hallituksen toimesta kompensoitava, jos ei haluta heikennyksiä ostovoimaan.

– Ymmärrän yrittäjien reaktiota, paikallisessa sopimisessa olisi pitänyt päästä parempaan konkretiaan, mutta toivon siinä etenemistä jatkossa, summaa Essayah.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.