Verkkouutiset

EPP ihmettelee sosialistien ja liberaalien uskonnonvapauskäsitystä

Euroopan parlamentin keskustaoikeistolainen EPP-ryhmä kummastelee liberaalien ALDE:n ja sosialistien äänestyskäyttäytymistä parlamentin ulkoasiainvaliokunnan tiistaisessa äänestyksessä, jossa oli kyse uskonnollisia yhteisöjä vastaan tehtyjen väkivallantekojen tuomitsemisesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

ALDE ja sosialistit äänestivät nurin EPP:n johdolla asiasta tehdyn raportin.

– Sosialistien ja liberaalien äänestyskäyttäytyminen on isku vasten tuhansien miesten, naisten ja lasten kasvoja, sanoivat valiokunnan EPP-ryhmän tiedottaja, MEP José Salafranca sekä raportin esittelijä, MEP Marietta Giannakou.

Heidän mielestään raportin kaataminen on häpeällistä kahdelle poliittiselle ryhmälle, jotka julkisesti liputtavat solidaarisuuden ja uskonvapauden puolesta, mutta kulissien takana toimivat niin, että ne estävät unionia vastustamasta uskonnollista väkivaltaa.

Erityisen häpeällisenä kaksikko pitää liberaalien ALDE-ryhmän käytöstä. Ryhmä sanoi vastustavansa raporttia, koska sen yhdessä kappaleessa sanotaan valiokunnan ilmaisevan huolensa suvaitsemattomuuden leviämisestä ja tuomitsevan uskonnollisia yhteisöjä – kuten kristittyjä – vastaan tapahtuvat väkivallanteot.

Kappaleessa mainitaan kristityiltä kielletyn eri maissa perustavaa laatua olevat inhimilliset vapaudet sekä tuomitaan jyrkästi lukuisat yritykset sulkea tai tuhota kirkkoja eri puolilla maailmaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)