Eduskunta sai feministiryhmän – mukana myös miehiä

Eduskunnassa aloitti tiistaina toimintansa Eduskunnan feministiryhmä.

  • feministiryhmä puheenjohtajisto

    Feministiryhmän puheenjohtajisto: Saara-Sofia Sirén sekä varapuheenjohtajat Tytti Tuppurainen ja Anders Adlercreutz.

    ()

Ryhmä kokoontui järjestäytymiskokoukseensa kansanedustaja Saara-Sofia Sirénin (kok.) aloitteesta.

Hänen mukaansa toiminta herätti laajaa kiinnostusta eri puolueiden kansanedustajissa, avustajissa ja virkamiehissä.

Ryhmän toiminta on avointa kaikille kiinnostuneille, sukupuolesta riippumatta. Mukana ryhmän toiminnassa on edustajia lähes kaikista puolueista, sekä miehiä että naisia, Sirén kertoo.

– Tasa-arvon osalta on selkeästi ollut tilausta parlamentaariselle yhteistyölle. Tasa-arvoajattelu yhdistää laajasti yli puoluerajojen, mutta yhteistyölle ja keskusteluille ei ole ollut eduskuntatyössä selkeää paikkaa. Feministiryhmä kokoaa feministit yhteen, Sirén sanoo.

Ryhmän järjestäytymiskokouksessa puheenjohtajaksi valittiin koollekutsuja Sirén sekä varapuheenjohtajiksi Anders Adlercreutz (r.) ja Tytti Tuppurainen (sd.).

– Voi hyvällä syyllä sanoa, että tasa-arvokysymykset ovat erityisen tärkeitä taloudellisesti haasteellisina aikoina. Epätasa-arvo on tehotonta, varapuheenjohtaja Adlercreutz toteaa.

Feministiryhmän toiminnan tarkoituksena on edistää tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta. Ryhmä tähtää sellaisten sukupuoleen liittyvien nurmien purkamiseen, jotka vaikuttavat eri sukupuolten mahdollisuuksiin itse määritellä, miten haluaa elää ja olla.

Ensimmäisen toimintavuoden painopisteeksi ryhmä valitsi tasa-arvon edistämisen työmarkkinoilla.

Ryhmän tarkoituksena järjestää keskustelutilaisuuksia ja seminaareja, tavata teeman ympäriltä asiantuntijoita ja tutkijoita sekä laatia lausuntoja ja kannanottoja.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.