Verkkouutiset

Arhinmäki vaatii lainsäädäntöä: Naisia enemmän pörssiyritysten hallituksiin

Paavo Arhinmäki vastasi hallituksessa kulttuuri- ja urheiluministerinä tasa-arvoasioista. Vasemmistoliitto jätti hallituksen maaliskuussa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki kysyy kirjallisessa kysymyksessään, millaisiin lainsäädännöllisiin toimiin hallitus aikoo ryhtyä sukupuolten tasapuolisemman edustuksen toteuttamiseksi pörssiyhtiöiden hallituksissa.

Arhimäen mukaan asiaa koskevaa lainsäädäntöä tulee ryhtyä laatimaan, sillä hallitus on linjannut asiasta tasa-arvo-ohjelmassaan.

Ohjelmassa hallitus on todennut seuraavansa sukupuolten tasapuolisemman edustuksen toteutumista pörssiyhtiöiden hallituksissa. Mikäli tasapuolisempi edustus ei etene riittävästi, hallitus on ohjelmassa todennut siirtyvänsä lainsäädännöllisiin toimiin sukupuolten tasapuolisemman edustuksen turvaamiseksi.

Keskuskauppakamarin selvityksen mukaan naisten osuus pörssiyhtiöiden hallituspaikoista ei ole kasvanut kevään 2014 yhtiökokouksissa. Selvityksen mukaan hallitusten jäsenistä naisia on nyt 23 prosenttia eli saman verran kuin vuotta aiemmin.

Asiaan on Arhinmäen mukaan kiinnitetty huomiota myös EU-tasolla. Oikeus-, perusoikeus- ja kansalaisasioista vastaava komissaari Viviane Reding esitteli vuonna 2012 sukupuolikiintiöitä pörssiyhtiöiden hallituksissa koskevan direktiiviehdotuksen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)