Ministeri Vehviläinen sote-alueista: Uusia linjauksia ei ole tehty

Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläisen (kesk.) mukaan mitään uusia sote-linjauksia ei ole hallituksessa tehty.

  • LKS 20160217 - Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen kertoi kuntien kustannusten karsimisesta tehtäviä ja velvoitteita vähentämällä tiedotustilaisuudessaan Helsingissä 17. helmikuuta 2016. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

    Anu Vehviläinen

    ()

Ministeri Anu Vehviläinen ei keskiviikkona vahvistanut julkisuudessa liikkuneita tietoja, joiden mukaan sote-neuvotteluissa oltaisiin päätymässä viiden yliopistosairaalan ympärille rakentuvaan niin sanottuun erva-alueeseen.

Vehviläisen mukaan mitään uusia sote-linjauksia ei ole hallituksessa tehty.

– Totta kai me hallituksen piirissä näitä asioita käsittelemme näinä aikoina paljon ja tiivistikin, mutta ei meillä ole mitään uusia linjauksia tehty, Vehviläinen sanoi keskiviikkona antaessaan tilannekatsausta kuntien tehtävien ja velvoitteiden vähentämisestä.

Marraskuussa hallitus päätti, että mallissa perustoimijoita ovat valtio ja maakunta. Sote-alueita olisi 15 ja itsehallintoalueita 18.

Vehviläinen muistutti, että lainsäädäntötyö on täydessä käynnissä järjestämislain, maakuntalain, voimaanpanolain ja rahoituslain osalta. Hallituksella on hänen mukaansa käsissä kokonaisuus eli kaikki asiat, mitä marraskuun alussa on linjattu.

– Pitää päästä sellaisiin ratkaisuihin, jotka ovat perustuslain näkökulmasta hyväksyttäviä, Vehviläinen painotti.

Tämä kokonaisuus turvaa hänen mukaansa niin pystytään tekemään niin, että se voimassa vuonna 2019, ja taustalla ovat perustuslakivaliokunnan antamat speksit.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.