Verkkouutiset

Keskustan Ala-Nissilä: Suomi ei nouse itseään hiuksista vetämällä

Pitkäjänteisesti vaikeitakin uudistuksia tehneet maat, kuten Irlanti ja Baltian maat, ovat pystyneet laittamaan talouttaan kuntoon ja siten luoneet edellytyksiä hyvinvoinnille, kansanedustaja Olavi Ala-Nissilä (kesk.) sanoo.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Vastaavasti niissä maissa, joissa uudistukset poliittista ja muista syistä ovat keskeytyneet, talouden ongelmat ovat kärjistyneet ja sen seurauksena etenkin kaikista heikoimmat kärsivät. Kreikka on tästä äärimmäinen hyvä huono esimerkki, totesi Olavi Ala-Nissilä Loimaalla vapunaattona.

Hän totesi, että Suomi ei vientivetoisena maana voi nousta itseään hiuksista vetämällä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Suomalaisella työllä ja tuotannolla pitää olla kysyntää maailmalla ja Suomessa. Suomen pitää tehdä ratkaisut itse. Neuvottelutulos yhteiskuntasopimuksesta on jo lisännyt luottamusta talouteemme. Talouden vuosia jatkunut miinusmerkkinen alamäki on vaihtunut hienoiseksi plusmerkkiseksi ylämäeksi, Ala-Nissilä sanoi.

Hänen mukaansa strategisen hallitusohjelman toteuttaminen ja yhteiskuntasopimuksen syntyminen ovat välttämättömiä.

– Samoin hallitusohjelman uudistukset ja julkisen talouden tasapainottaminen tarvitaan.

Ala-Nissilä muistutti, että mitä laajemmalla yhteistyöllä tulevaisuuden isoissa asioissa, ennen muuta yhteiskuntasopimuksessa sekä sote- ja maakuntauudistuksessa sekä hallitusohjelman työllistävissä kärkihankkeissa päästään eteenpäin, sitä enemmän luomme Suomeen luottamusta ja edellytyksiä investoinneille, yrittämiselle, työnteolle ja ihmisten toimeentulolle ja kuluttamiselle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)