Verkkouutiset

Akava: Palvelurakenne- ja rahoitusratkaisu tehtävä samanaikaisesti

Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder (kok.) korostaa, että sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenne- ja rahoitusratkaisu pitää tehdä samanaikaisesti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Akava on esittänyt terveyspoliittisessa ohjelmassaan, että palvelujen järjestämis- ja tuottamusvastuu erotetaan toisistaan.

Akavan mielestä järjestämisvastuun pitää olla riittävän laajalla taloudellisella ja väestöpohjalla. Tämä varmistaisi yhdenvertaisten ja laadukkaiden sosiaali- ja terveydenhuoltopalvelujen saatavuuden.

– Vaikka lakiesitys näyttää kaatuvan tällä erää valtiosääntöoikeudellisiin ongelmiin, uudistusta on Akavan mielestä perusteltua jatkaa, Sture Fjäder toteaa. Paljon valmistelutyötä ja taustaselvittelyä on jo tehty, joten pohjaa asian eteenpäin viemiseen on olemassa, hän jatkaa.

– Uudistusta ei pidä pilata kiireellä, vaan valmistelua tulee tehdä perustuslakivaliokunnan viitoittamalla tiellä. Valmistelussa on kunnioitettava avoimuutta, kuten perustuslakivaliokuntakin korosti. Tämä jäänee kuitenkin seuraavan vaalikauden asiaksi, toteaa lakimies Paula Ilveskivi Akavasta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)